Billie Jean King Cup

Hrvatske tenisačice izgubile od Njemačke u Centru Zamet, Marčinko ipak nije uspjela vratiti Hrvatsku u igru

Zlatko Horvat

Petra Marčinko i Iva Majoli/Foto V. KARUZA

Petra Marčinko i Iva Majoli/Foto V. KARUZA

Bilo je previše očekivati da će tako mlada igračica iznijeti sav teret, kada to nisu mogle učiniti dvije vodeće igračice Petra Martić i Donna Vekić



RIJEKA Hrvatska reprezentacija morat će pričekati još jednu godinu da bi pokušala opet izboriti kvalifikacije za završnicu Billie Jean King Cupa, ženske inačice muškog Davis Cupa.


U susretu “play-offa” za proljetne kvalifikacije za elitno društvo uspješnija je bila Njemačka, koja je dominirala subotom. Najprije je Jule Niemeier nadigrala Anu Konjuh i iskupila se za poraz u petak, da bi Anna-Lena Friedsam, koja je uvršena umjesto Eve Lys, pobijedila 12 godina mlađu Petru Marčinko (6:4, 6:1) za nedostižnih 3:1.


Njemice će se naći u sutrašnjem ždrijebu kvalifikacijskih susreta, dok Hrvatsku dogodine čeka još jedan pokušaj proboja iz prve skupine.




Šesnaestogodišnja Petra Marčinko je u šestom meču za reprezentaciju doživjela prvi poraz, nakon kojeg je bilo suza. Bilo je previše očekivati da će tako mlada igračica iznijeti sav teret, kada to nisu mogle učiniti dvije vodeće igračice Petra Martić i Donna Vekić.


Anna-Lena Friedsam je odigrala bolje. Kod 4:4 spasila je dvije “break” lopte, a zatim iskoristila drugu set-loptu. Nakon toga sve je postala jednosmjerna ulica.