BUSAN

Hrvatske stolnotenisačice poražene u osmini finala ekipnog Svjetskog prvenstva, Japanke su bile prejake

Hina

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL



BUSAN – Hrvatske stolnotenisačice poražene su u osmini finala ekipnog Svjetskog prvenstva koje se održava u južnokorejskom Busanu, s uvjerljivih 3-0 bolje su bile japanske igračice.


Japan je opravdao ulogu favorita te je nastavio pobjednički niz na prvenstvu. Japanske igračice su sve mečeve na SP-u dobile s 3-0, a Hrvaticama je sam plasman u osminu finala odličan rezultat jer su takav doseg ostvarile nakon 14 godina čekanja. U dodatnom razigravanju za osminu finala hrvatske stolnotenisačice su ranije tijekom srijede svladale Maleziju s 3-1. Protiv Japana ni jedan set nisu uspjele uhvatiti hrvatske reprezentativke.


Na startu dvoboja Hrvatske i Japana prvo je Hina Hayata s 3-0 (11-4, 11-6, 11-7) pobijedila Leu Rakovac. Potom je najbolja hrvatska igračica Hana Arapović pokušala osvojiti barem set u svom meču, ali nije ni ona uspjela. Miwa Harimoto je bila bolja s 3-0 (11-7, 11-4, 11-5). Za sam kraj je Miu Hirano uz tek šest izgubljenih poena s 3-0 (11-1, 11-4, 11-1) nadjačala Mateju Jeger Majstorović.




U nastavku dana hrvatski stolnotenisači će odigrati svoj meč osmine finale, a suparnik će biti Brazil.