Odbojka

Hrvatske odbojkašice se nakon drame u Osijeku plasirale u četvrtfinale juniorskog SP-a! I dvije igračice Rijeke sudjelovale u velikom uspjehu

Katarina Blažević

Mara Štiglić/Foto FIVB

Mara Štiglić/Foto FIVB

Riječanka Mara Štiglić zajedno je s Aurorom Papac odigrala ključnu ulogu u samoj završnici za pobjedu, a u zadnjem je setu u igri bila i Petra Brkičić, također igračica Rijeke



OSIJEK Hrvatske odbojkašice plasirale su se u četvrtfinale Svjetskog juniorskog prvenstva, što se održava u Osijeku i mađarskom Szegedu, pobijedivši u dramatičnom susretu Poljsku 3:2 (21:25, 25:10, 14:25, 25:19, 16:14).


Poljakinje su dominirale u napadačkom segmentu, ali hrvatske su igračice bile bolje u bloku (17-8) te su sakupile gotovo duplo manje grešaka (19-31). Kada su Poljakinje u posljednjem setu povele 13:12, iako su Hrvatice dotad održavale minimalno vodstvo, izbornik Saša Ivanišević u igru je vratio Riječanku Maru Štiglić, koja je jedan dio trećeg i četvrti set provela na klupi.


I upravo je riječka odbojkašica uspješno smečirala za izjednačenje 14:14, dok je blok Aurore Papac, na servisu Štiglić, bio uspješan za sljedeća dva poena, što je donijelo veliko slavlje domaćih igračica na parketu osječkog Gradskog vrta.




U ključnim trenucima zadnjeg seta u igri je bila i Petra Brkičić, također igračica Rijeke. Štiglić je na kraju upisala osam poena, dok su najefikasnije bile Papac i Bošnjak s po 16 poena te Burilović s 14.


Hrvatska će u srijedu u borbi za polufinale igrati protiv Tajlanda, koji je s 3:2 slavio nad Kinom.