Bez izgubljenog seta

Hrvatske odbojkašice ostvarile i drugu uvjerljivu pobjedu na Europskom prvenstvu u Zadru, bivša igračica Rijeke najefikasnija

Luka Medak

Samanta Fabris/Foto PIXSELL

Samanta Fabris/Foto PIXSELL

Nakon napete završnice u drugom, hrvatska u trećem setu nije željela ništa prepustiti slučaju, otvorila je set s 8:0 te je u redovima Bjelorusije uslijedio potpuni raspad sistema i Hrvatska je osvojila dionicu s uvjerljivih 15:25



RIJEKA Odbojkašice Hrvatske upisale su i svoju drugu pobjedu na Europskom prvenstvu, ponovo bez izgubljenog seta. Nova tri boda ovaj put su uzele odbojkašicama Bjelorusije, koje još uvijek čekaju da osvoje set na ovom natjecanju.


Bjelorusija – Hrvatska 0:3

Europsko prvenstvo odbojkašica, 2. kolo skupine C: Bjelorusija – Hrvatska 0:3 (19:25, 23:25, 15:25). Dvorana Krešimira Ćosića. Bez gledatelja. Suci: Jokelainen (Finska), Fernandez Fuentes (Španjolska).


BJELORUSIJA: Panasenka (L), Stoliar 6, Kananovič, Harelik 8, Fedarinčik (L), Sakolčik 3, Vladika 1, Klimets 3, Markevič 2, Kasciučik 8, Lapato 2, Daviskiba 3, Vladzko, Laziuk 1.




HRVATSKA: Sain (L), Strunjak, Butigan 9, Božičević (L), Perić 3, Mlinar, Ikić 13, Dumančić 6, Fabris 15, Šamadan, Miloš 14, Deak, Klarić, Kulić.

Prvi set krenuo je dosta izjednačeno i niti jedna ekipa se nije veći dio perioda uspjela odvojiti na više od dva poena prednosti. Ipak, pri rezultatu 17:17 Samanta Fabris veže dva poena, Bjeloruskinje rade grešku i omogućuju Hrvatskoj da mirno privede set kraju.


U drugoj dionici hrvatske odbojkašice su se u više navrata pokušala ranije odvojiti, odlazile su u nekoliko navrata na tri poena razlike, no Bjeloruskinje su se uvijek uspjele vratiti i uslijedila je neizvjesna završnica. Pri rezultatu 23:23 Laura Miloš je pogodila za prednost Hrvatske, a zatim sjajnim asom na servisu kapetanica Samanta Fabris zaključila set za vodstvo 2:0.


Nakon napete završnice u drugom, hrvatska u trećem setu nije željela ništa prepustiti slučaju, otvorila je set s 8:0 te je u redovima Bjelorusije uslijedio potpuni raspad sistema i Hrvatska je osvojila dionicu s uvjerljivih 15:25.


Najbolja u redovima Hrvatske bila je kapetanica Samanta Fabris s 15 poena, Laura Miloš upisala je 14, a Matea Ikić 13 poena.


Izabranice Danielea Santarellija nemaju previše vremena za odmor jer već sutra u 17 sati igraju protiv reprezentacije Slovačke. Slijedi Mađarska 24. kolovoza u 17 sati te Italija 25. kolovoza u 21 sat. S obzirom na to da će natjecanje nastaviti četiri najbolje ekipe iz svake grupe, Hrvatska je praktički već osigurala osminu finala.