Košarka

Hrvatske košarkašice očekuje finalna borba za plasman na EP: “Nadam se hrabroj utakmici”

Katarina Blažević

Andrijana Cvitković/Foto FIBA

Andrijana Cvitković/Foto FIBA

Na popisu izbornika Stipe Bralića su i Kraljevičanka Andrijana Cvitković te Riječanka Mia Mašić



RIJEKA Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija u nedjelju će se okupiti uoči posljednjeg ciklusa kvalifikacija za Europsko prvenstvo, koje je na rasporedu u lipnju ove godine. Hrvatska će 9. veljače u Beogradu u zadnjoj utakmici kvalifikacija snage odmjeriti s favoriziranom Srbijom, aktualnim europskim prvakinjama.


Pobjedom u Vukovaru hrvatske su košarkašice osigurale drugo mjesto skupine, a na EP idu četiri najbolje drugoplasirane ekipe. Ukoliko uspiju iznenaditi Srbiju, imaju siguran plasman, dok bi i s minimalnim porazom i omjerom 2-2 bile u igri do samog kraja. Na popisu izbornika Stipe Bralića su i Kraljevičanka Andrijana Cvitković te Riječanka Mia Mašić.


– Nažalost, zbog ozljeda su otkazale Periša, Dedić i Dojkić, još od prije su zbog teških ozljeda u klubovima van rotacije standardne reprezentativke Petrak i Marić, nadam se da nakon subotnjih utakmica nećemo imati novih problema i da ćemo odigrati hrabru i dobru utakmicu – kaže Stipe Bralić.




Popis igračica: Andrijana Cvitković, Matea Tadić, Ana-Marija Begić, Mia Mašić, Shavonte Zellous, Ana Vojtulek, Sara Borić, Marta Ostojić, Carmen Miloglav, Anđela Strize, Ana Mandić, Iva Slonjšak, Patricia Bura i Lorena Molnar.