Treći naslov

Hrvatska svjetski prvak u rukometu na pijesku!

Portal Novi list

Foto HRS

Foto HRS

Osigurali su treći naslov svjetskih prvaka te 30. medalju za bogatu kolekciju hrvatskog rukometa na pijesku!



Hrvatska muška seniorska reprezentacija u rukometu na pijesku osvojila je naslov svjetskog prvaka na SP u Heraklionu.


U finalnoj utakmici Hrvatska je bila bolja od Danske rezultatom 2-0 (24-22, 21-18) u setovima i tako osigurala treći naslov svjetskih prvaka te 30. medalju za bogatu kolekciju hrvatskog rukometa na pijesku.


Nakon šest dana natjecanja i devet pobjeda u devet odigranih utakmica, Lucian Bura proglašen je najboljim desnim krilom te najboljim strijelcem prvenstva.


Izvrsno reagirali




Finale ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva bila je repriza prošlogodišnjeg finala na Europskom prvenstvu, ali ovog puta sa sretnim završetkom i s pobjedom Hrvatske.


Danci su pokušavali uhvatiti zaostatak i približiti se Hrvatskoj te doći do raspucavanja, ali iznimno raspoloženim hrvatskim predstavnicima kroz cijeli turnir, jednostavno nije bilo moguće ozbiljnije zaprijetiti.


“Utakmica finala, jedina utakmica u kojoj nemaš što izgubiti, možeš samo dobiti. Protiv Danaca je bilo upravo onako kako smo zamislili, teška i na jednu loptu.


Ovaj put se posložilo da su dečki izvrsno reagirali, ispoštovali su sve naše dogovore, obrambeno smo odlično odreagirali, pogotovo Valentino i Jurić koji su se izvrsno dogovarali i olakšali našem golmanu da dođe do obrana.


Zlato se vraća kući!


Ovo nam je treći naslov, nešto čemu uvijek težimo i uvijek imam osjećaj da se zlato vraća kući i takav osjećaj smo imali tijekom cijelog turnira. I svaka čast dečkima na super utakmici!“, istaknuo je hrvatski izbornik Mladen Paradžik.


“Jako teška utakmica, utakmica koju su odlučivali detalji, doslovno sitni promašaji. U prvom setu smo dosta promašili i jedni i drugi, možda po dva, tri šuta, oni su možda jedan više, a mi smo odigrali možda bolju obranu i to nam je donijelo pobjedu.


U drugom setu smo bili nervozni i mi i oni, i vidjelo se da je finale, ali zadnjih par obrana je bilo odlično, Domi je pokupio nešto i na kraju mislim zaslužena pobjeda.


Naravno da je odličan uspjeh pogotovo nakon što je prije dva tjedna mlađa reprezentacija također osvojila naslov. Odlična tri tjedna u Grčkoj za hrvatski rukomet“, komentirao je Nikola Finek, hrvatski reprezentativac iza kojeg je odličan nastup na Svjetskom prvenstvu.


Ovo su svjetski prvaci


I na kraju, imenom i prezimenom, ovo su Hrvati – svjetski prvaci u rukometu na pijesku:


1. BORNA KOLIĆ
2. DOMINIK MARKOVIĆ
3. VALENTINO VALENTAKOVIĆ
4. IVAN JURIĆ
5. JOSIP LEKO
6. LUCIAN BURA
7. IVAN DUMENČIĆ
8. JOSIP DUKES
9. NIKOLA FINEK
10. FILIP GORIČANEC


Čestitamo igračima i stručnom stožeru na ovom iznimnom postignuću!