Rukomet

Hrvatska protiv Austrije kreće s borbom za Olimpijske igre

Hina, Portal Novilist.hr

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Osim Hannovera, domaćini kvalifikacijskih turnira su i španjolski Granollers te mađarska TatabanyaBASEL Međunarodna rukometna federacija je u srijedu objavila raspored tri kvalifikacijska turnira za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, a prema njemu će hrvatska muška reprezentacija nastup u Hannoveru otvoriti protiv Austrije, potom igrati s Njemačkom, a na kraju će joj suparnik biti Alžir.


Dvoboj Hrvatske i Austrije bit će odigran u četvrtak, 14. ožujka, s početkom u 20.15 sati. Prethodno će tog dana, od 17.45 sati, igrati Njemačka i Alžir.


U subotu, 16. ožujka, program će otvoriti Hrvatska i Njemačka, a ta će utakmica započeti u 14.30 sati. Od 17 sati slijedi susret Alžira i Austrije.
Turnir će završiti u nedjelju, 17. ožujka, utakmicama Austrija – Njemačka (14.10 sati) i Hrvatska – Alžir (16.45 sati).


Osim Hannovera, domaćini kvalifikacijskih turnira su i španjolski Granollers te mađarska Tatabanya. U Granollersu će igrati reprezentacije Španjolske, Slovenije, Bahreina i Brazila, a u Tatabanyi će se boriti izabrane vrste Mađarske, Norveške, Portugala i Tunisa.


Po dvije najbolje reprezentacije sa svakog od tri turnira pridružit će se reprezentacijama Francuske (domaćin), Danske (svjetski prvak 2023.), Japana (azijske kvalifikacije), Argentine (panamerički prvak), Švedske (3. na EP-u 2024.) i Egipta (afrički prvak) na olimpijskom turniru (25. srpnja – 11. kolovoza) u Parizu.


Raspored utakmica hrvatskih rukometaša u Hannoveru


14. ožujka (20.15 sati): Hrvatska – Austrija


16. ožujka (14.30 sati): Hrvatska – Njemačka


17. ožujka (16.45 sati): Hrvatska – Alžir