Tenis

Hrvatska će se za finale Davis Cupa boriti protiv Srbije, Ćaćić i Đoković preokrenuli u dramatičnom meču

Hina

Novak Đoković/Foto REUTERS

Novak Đoković/Foto REUTERS

Na 1-1 poravnao je prvi igrač svijeta Novak Đoković sigurnom 6-3, 6-4 pobjedom protiv Aleksandra Bublika, pa je o polufinalistima odlučivala igra parova u kojoj su Nikola Ćaćić i Novak Đoković bili uspješniji od Andreja Golubeva i Aleksandra Nedovjesova sa 6-2, 2-6, 6-3.MADRID Hrvatska muška teniska reprezentacija u polufinalu Davis Cupa u petak će u Madridu igrati protiv Srbije.


Srbija je u srijedu u četvrtfinalu svladala Kazahstan sa 2-1 iako je izgubila prvi susret.


Nakon tri sata i 18 minuta velike borbe  prvom dvoboju Mihail Kukuškin je svladao Miomira Kecmanovića sa 7-6 (5), 4-6, 7-6 (11) iskoristivši petu meč-loptu nakon što je prethodno spasio četiri meč-lopte suparnika.
Na 1-1 poravnao je prvi igrač svijeta Novak Đoković sigurnom 6-3, 6-4 pobjedom protiv Aleksandra Bublika, pa je o polufinalistima odlučivala igra parova u kojoj su Nikola Ćaćić i Novak Đoković bili uspješniji od Andreja Golubeva i Aleksandra Nedovjesova sa 6-2, 2-6, 6-3.


Hrvatska je još u ponedjeljak u Torinu u četvrtfinalu svladala Italiju sa 2-1.


Polufinale je još izborila Njemačka 2-1 pobjedom protiv Velike Britanije u utorak, a u posljednjem četvrtfinalnom susretu u četvrtak će igrati Rusija i Švedska. Polufinalni dvoboj između Njemačke i boljeg iz ogleda Rusija – Švedska igrat će se u subotu.