OI Tokio

Hrvatska boksačica završila svoj nastup u Tokiju, u osmini finala ju zaustavila Kanađanka: “Presudilo je moje neiskustvo”

Hina

Nikolina Ćaćić/Foto REUTERS

Nikolina Ćaćić/Foto REUTERS

Ona je ipak dosta iskusniji borac, mislim, uskoro će i u penziju. No, ona je bila bolja i jako čvršća - kazala je 20-godišnja Nikolina



TOKIO Hrvatska boksačica, 20-godišnja Nikolina Ćaćić svoj je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju u kategoriji do 57 kilograma okončala u osmini finala u kojoj ju je jednoglasnom odlukom sudaca svladala 12 godina starija Kanađanka Caroline Veyre.


Veyre je bila bolja u sve tri runde, od samoga je starta bila aktivnija, uvjerljivo je dobila prvu rundu, da bi zatim mirno održavala stečenu prednost. U trećoj rundi već je bio primjetan i umor kod naše mlade predstavnice koja je imala i borbu u eliminacijama protiv Amerikanke Ramirez pa preokret nije bio moguć.


Neiskustvo je presudilo, štopala me dosta i dosta sam osjećala te njene udarce na tijelu i mislim da je to glavni razlog neboksanja na distanci. Ona je ipak dosta iskusniji borac, mislim, uskoro će i u penziju. No, ona je bila bolja i jako čvršća – kazala je 20-godišnja Nikolina, koja je na pitanje što mora popraviti da bude bolja kazala:




– Moram promijeniti kategoriju, to je jedino što ću reći – kazala je Zagrepčanka koja je oduševila svojim nastupom protiv Amerikanke u 1. kolu.


Ćaćić je prva hrvatska boksačica koja je nastupila na nekim OI.


Hrvatska je tako u boksu ostala na jednom predstavniku, Luki Plantiću u kategoriji do 81 kilograma koji će u srijedu imati svoj dvoboj osmine finala protiv Meksikanca Torresa.