SP U RUKOMETU

Hrvatska dominirala od samog početka, uvjerljivo svladala Bahrein

Hina

Zlatko Horvat/Foto PIXSELL

Zlatko Horvat/Foto PIXSELL

Pobjedom protiv Bahreina Hrvatska je preuzela vrh ljestvice s pet bodova, jednim više od druge Danske, koja će tek igrati protiv Katara.KAIRO Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je 1. kola skupine II drugog kruga natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Kairu svladala Bahrein sa 28:18 (13:8).


Tek u svom četvrtom nastupu na ovom SP Hrvatska je odigrala utakmicu u kojoj je dominirala od samog početka. Zahvaljujući trima obranama vratara Šege i preciznom igrom u napadu nakon manje od pet minuta već je bilo 3:0 za Hrvatsku, nakon 10 minuta ta je prednost narasla na 7:1, a potvrda odlične obrane Hrvatske pokazao je i rezultat nakon 20 minuta kada je bilo 9:2.


Do same završnice susreta Hrvatska je mirno održavala prednost od pet do sedam razlike, da bi se u posljendjih pet minuta Bahrein predao pa je Hrvatska postigla posljednjih pet golova na susretu i na kraju slavila s uvjerljivih 10 razlike.
Zlatko Horvat je s osam golova bio najefikasniji kod Hrvatske, po četiri su dodali Ivan Martinović i Marino Marić, dok je Alsayyad Husain sa šest pogodaka predvodio Bahrein.


Pobjedom protiv Bahreina Hrvatska je preuzela vrh ljestvice s pet bodova, jednim više od druge Danske, koja će od 20.30 sati igrati protiv Katara, te treće Argentine, koja je ranije u četvrtak svladala Japan sa 28:24 (17:13).


Hrvatska će sljedeći nastup imati u subotu u 18 sati protiv Argentine.