Košarka

Hrvatica izabrana kao 14. na WNBA draftu

Hina

Foto USA TODAY SPORTS

Foto USA TODAY SPORTS

Tijekom sezone Muehl je bila jedna od najboljih igračica svoje ekipe koja je ponovno igrala i na završnom turniru četiri najbolja sastava NCAA prvenstvaNEW YORK WNBA ekipa Seattle Storm je kao 14. izbor na draftu odabrala 23-godišnju hrvatsku košarkašicu Niku Muehl, koja je dosad nosila dres sveučilišta Connecticut.


Tijekom sezone Muehl je bila jedna od najboljih igračica svoje ekipe koja je ponovno igrala i na završnom turniru četiri najbolja sastava NCAA prvenstva, a ujedno je postala i vlasnica brojnih rekorda po asistencijama Connecticuta te jedna od najboljih obrambenih igračica sveučilišne lige.


Sve to joj je donijelo visoki plasman na draftu, s tim da hrvatska košarka i dalje pamti onaj iz 1998. godine kao rekordni. Tada je Koraljka Hlede bila četvrti izbor na njemu, a izabrana je od strane Detroita. Uz Hlede od hrvatskih košarkašica su u najjačoj svjetskoj WNBA ligi još igrale Vedrana Grgin Fonseca te Ivana Dojkić, trenutačno igračica New Yorka, dok je prošle sezone nosila upravo dres Seattlea.
Prvi izbor ovogodišnjeg WNBA drafta bila je 22-godišnja Caitlin Clark, sjajna igračica sveučilišta Iowa, koja karijeru nastavlja u Indiani Fever.