PRVA HNL

HNK Rijeka kažnjena s 10.000 kuna zbog diskriminacije od strane navijača, suspendiran i pomoćni trener Bijelih

Portal Novi list

Armada/Foto: M. LEVAK

Armada/Foto: M. LEVAK

U 57. minuti domaća navijačka skupina Armada na sjevernoj je tribini skandirala sucu "Cigane, cigane", a u 72. minuti navijači i gledatelji na sjevernoj, istočnoj i zapadnoj tribini sucima su skandirali “Cigani, cigani”.ZAGREB Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama s utakmica 12. kola HT Prve lige.


HNK Rijeka kažnjen je s 10.000 kuna zbog diskriminacije (čl. 88. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Rijeka – Dinamo. U 57. minuti domaća navijačka skupina Armada na sjevernoj je tribini skandirala sucu “Cigane, cigane”, a u 72. minuti navijači i gledatelji na sjevernoj, istočnoj i zapadnoj tribini sucima su skandirali “Cigani, cigani”.


HNK Hajduk kažnjen je s 10.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Šibenik – Hajduk. Navijači HNK Hajduk su u 50. minuti zapalili jednu baklju, u 51. minuti 12 baklji, a u 90.+2 minuti jednu bljeskalicu i sve su izgorjele na tribini.
HNK Šibenik kažnjen je s 5.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice Šibenik – Hajduk. Navijači HNK Šibenik su u 36., 49. i 50. minuti utakmice zapalili po jednu dimnu kutiju koja je izgorjela na tribini. Navijači HNK Hajduk su u 50. minuti zapalili jednu baklju, u 51. minuti 12 baklji, a u 90.+2 minuti jednu bljeskalicu i sve su izgorjele na tribini.


Danko Matrljan (Rijeka, pomoćni trener) kažnjen je s 1.000 kuna i trima utakmicama zabrane obnašanja dužnosti zbog isključenja s dodatne klupe uslijed ulaska u teren i vrijeđanja sudaca (čl. 53.b DP HNS-a) tijekom utakmice Rijeka – Dinamo.