Nogomet

Hansi Flick predstavljen kao novi trener Barcelone. Potpisao je dvogodišnji ugovor

Hina

Foto Instagram, FC Barcelona

Foto Instagram, FC Barcelona

Barcelona je istaknula uspjehe 59-godišnjeg Nijemca tijekom sezone 2019-20 na čelu Bayerna, s kojim je osvojio šest trofeja



BARCELONA Bivši njemački izbornik Hansi Flick imenovan je u srijedu trenerom FC Barcelone, zamijenivši Xavija, otpuštenog nakon sezone bez naslova za katalonsku momčad.


Flick je potpisao dvogodišnji ugovor s Barcom, a Nijemac je bio bez kluba od otkaza na čelu Mannschafta u rujnu 2023.


U priopćenju, Barca je priopćila da je “odabrala čovjeka dobro poznatog po visokom presingu svojih momčadi, intenzivnom i odvažnom stilu igre koji mu je donio veliki uspjeh na klupskoj i međunarodnoj razini, osvojivši gotovo sve što se moglo osvojiti svijet nogometa”.




Barcelona je istaknula uspjehe 59-godišnjeg Nijemca tijekom sezone 2019-20 na čelu Bayerna, s kojim je osvojio šest trofeja – Bundesligu, Njemački kup, Ligu prvaka, Njemački superkup, UEFA Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.


Xavi je otpušten prošli tjedan nakon sezone bez trofeja u kojoj je Barca završila 10 bodova iza prvaka Real Madrida, izgubila finale Španjolskog superkupa od svojih vječitih rivala i ispala iz Lige prvaka od Paris St Germaina u osmini finala.