VN MAĐARSKE

Hamilton poslao snažnu poruku mađarskoj LGBTQ zajednici uoči Grand Prixa u njihovoj zemlji

Portal Novi list

Lewis Hamlton/Foto REUTERS

Lewis Hamlton/Foto REUTERS

"Svatko zaslužuje imati slobodu biti ono što jest, bez obzira koga osoba voli ili kako se identificira. Molim sve ljude u Mađarskoj da glasaju na referendumu i zaštite prava LGBTQ+ zajednice", rekao je Hamilton.



RIJEKA Sedmerostruki prvak Formule 1 Lewis Hamilton izrazio je javno podršku LGBTQ+ zajednici u Mađarskoj uoči Grand Prixa u toj zemlji za nadolazeći vikend.


Naime, mađarska Vlada je donijela zakon kojim bi se zabranjuje raspravljanje o homoseksualnosti i promjeni spola u mađarskim školama, a svoj glas podrške LGBTQ+ zajednici dao je Lewis Hamilton, rekavši da je takav zakon kukavički.


“Uoči nadolazećeg Grand Prixa želim izraziti podršku svima u Mađarskoj koji su ugroženi novim anti-LGBTQ+ zakonom. To je nedopustivo, kukavički i takav zakon navodi na krive zaključke. Svatko zaslužuje imati slobodu biti ono što jest, bez obzira koga osoba voli ili kako se identificira. Molim sve ljude u Mađarskoj da glasaju na referendumu i zaštite prava LGBTQ+ zajednice, sada im je potrebna podrška više nego ikad. Molim vas, dijelite ljubav sa svima oko sebe”, rekao je Hamilton.