HNL

Hajduk bez problema slavio nad Varaždinom i smanjio zaostatak za Modrima

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Nakon što je Dinamo remizirao u Puli, Hajduk je dobio priliku pobjedom smanjiti zaostatak. I uspio je, međutim, "Modri" i dalje imaju velikih deset bodova plusa.



SPLIT U susretu 30. kola SuperSport HNL-a Hajduk je na Poljudu pobijedio Varaždin sa 2-0 smanjivši zaostatak za vodećim Dinamom na 10 bodova.


Pobjedu Hajduku donijeli su Yassine Benrahou (25) i Emir Sahiti (65).


Nakon što je Dinamo remizirao u Puli, Hajduk je dobio priliku pobjedom smanjiti zaostatak. I uspio je, međutim, “Modri” i dalje imaju velikih deset bodova plusa.




Hajduk je već u drugoj minuti zatresao suparničku mrežu, međutim Melnjakov pogodak je poništen zbog prekršaja Awaziema u napadu. U osmoj minuti zaprijetio je Benrahouu, ali je pucao ravno u Zeleniku. U 11. minuti priliku su imali i gosti, Domjanić je izbio sam pred Lučića, ali je vratar Hajduka obranio njegov udarac.


U 25. minuti domaćin je poveo sjajnim golom Benrahoua iz slobodnog udarca sa 18 metara. Francuski napdač marokanskih korijena je sjajno prebacio živi zid i matirao Zeleniku. Korak bliže pobjedi Hajduk je došao u 65. minuti fantastičnim pogotkom Sahitija. Veznjak Hajduka se prvo riješio svog čuvaram, a onda vanjskom pogodio same rašlje.