Nada Vatrenih

Gvardiol uoči Walesa progovorio i o popularnosti, Livaji, transferu: “Život mi se nije promijenio nakon SP-a, i dalje sam isti ja”

Portal Novilist.hr, Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Nažalost ne mogu izbjeći pažnju koju dobivam, moram pripaziti što ću izjaviti. Nekada zaželim da te pažnje ima manje, ali moram živjeti s time - kaže stoper Vatrenih



SPLIT Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu igra prvu kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2024 protiv Walesa na Poljudu, a Joško Gvardiol ističe kako on i suigrači moraju biti fokusirani cijelu utakmicu.


“Moramo držati fokus 90 minuta. Njihov forte će biti duga lopta na napadača i spuštanje lopte na krila, ali dobrim postavljanjem i koncentracijom možemo to kontrolirati”, izjavio je Gvardiol na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak u hotelu Lav Meridien u Splitu.


S obzirom da je ovo prvo okupljanje reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva u Katru gdje je Hrvatska osvojila broncu nakon čega se na njega sručila golema medijska pozornost, Gvardiol kaže da mu sve to ipak nije promijenilo život.




“Život mi se nije promijenio nakon SP-a, i dalje sam isti ja. Nadam se da ću zadržati fokus na onome što radim i da ću biti najbolja moguća verzija sebe. Nažalost ne mogu izbjeći pažnju koju dobivam, moram pripaziti što ću izjaviti. Nekada zaželim da te pažnje ima manje, ali moram živjeti s time.”


Što se tiče eventualnog transfera kojem se također puno piše po medijima, Gvardiol smatra da tu neće biti ničega.


“Klub nije zainteresiran za moju prodaju ovog ljeta pa nema smisla pričati o ičemu drugom. Najbitnije je završiti ovu sezonu u Leipzigu na najbolji mogući način”, kazao je.


Nedavno je u jednom intervjuu rekao kako bi na leđa istetovirao Livaju, što je ponovo izazvalo mnogobrojne reakcije, posebice kod navijača Dinama.


“To je zabavan tip intervjua. Ne bih puno pričao o tome. Bilo pa prošlo.”


Za kraj je kazao kako se on i suigrači vesele atmosferi na Poljudu. “Znamo kako je bilo tu protiv Rusije. Nadam se da će se to ponoviti, možda čak bude i bolja atmosfera.”


Hrvatska sutra na Poljudu od 20,45 igra protiv Walesa, a u drugoj utakmici kvalifikacija za Euro gostuje kod Turske.