Pobjeda nad Opatijom

Grobničanu trofej Memorijalnog turnira Josip Pepe Mikuličić, Pilčić proglašen najboljim igračem

Tomislav Volarić

Momčad Grobničana/Foto M. GRACIN

Momčad Grobničana/Foto M. GRACIN

U finalu Grobničan svladao Opatiju 1:0. U susretu za treće mjesto Polet pobijedio Naprijed 2:0



MAVRINCI Finale 31. Memorijalnog nogometnog turnira Josip Pepe Mikuličić: Grobničan – Opatija 1:0 (1:0). Stadion “Adelija Beba Haramija”. Gledatelja: 300. Sudac: Nenad Marušić (Rijeka). Strijelac: 1:0 Pilčić (37′).


GROBNIČAN: Curać, Golić, Van Vey, Prpić, Pilčić, Matković, Bosančić, Vukelić, Kovačević, Galešić, Mikulica. Još su igrali: Gruevski, Ušalj, Burul, Rupčić, Kurelić, Golić, Tešić, Franković, Batarelo, Pozderac, Prteljača, Vukelić.


OPATIJA: Čorić, Kukoč, Kavčić, Arsenijević, Furijan, Macan, Strahinja, Grbac, Klapan, Glavaš, Bogolin. Još su igrali: Tokić, Lagumdžija, Kordić, Šarić, Marshal, Jurković, Šabita, Jugović.




Nogometaši Grobničana obranili su naslov pobjednika Memorijalnog nogometnog turnira Josip Pepe Mikuličić. U finale 31. izdanja, koji je obilježio snažan vjetar, bolje su ušli domaćini. Vratar gostiju Čorić imao je problema s ispucavanjem lopte, a Grobničani su odmah od početka snažno pritisnuli posljednju liniju Opatijaca.


Gosti su se mučili s iznošenjem lopte na polovicu Grobničana, koji su nekoliko puta uspjeli oduzeti loptu Opatijcima u opasnoj zoni. Kao posljedicu toga, Grobničan je već u prvih dvadesetak minuta imao nekoliko slobodnih udaraca, kao i udaraca iz kuta.


Sudac Marušić je polovicom prvog poluvremena poslao momčadi na osvježenje, na krilima kojeg su domaćini nastavili s još jačim pritiskom. Taj pritisak je urodio plodom kada je Dražen Pilčić, najbolji igrač turnira, u 37. minuti doveo Grobničan u vodstvo. Pilčić je pametno pratio jednu dubinsku loptu, pobjegao stoperima Opatije i mirnim, plasiranim udarcem matirao vratara Čorića.


Opatija je u drugo poluvrijeme ušla nešto angažiranije, a najbolju priliku imala je u 71. minuti, kada je bivši igrač Hajduka, Brescije i CSKA Sofije Tonći Kukoč s ruba kaznenog prostora snažno tukao i prisilio vratara Čorića na “paradu” kojom je sačuvao vodstvo, a na kraju i osigurao pobjedu Grobničana.


U susretu za treće mjesto Naprijed je svladao Polet rezultatom 0:2, a strijelci su bili Glavica i Barat.


Dražen Pilčić i Danijel Jurić, izvršni dopredsjednik Grobničana/Foto M. GRACIN

Dražen Pilčić i Danijel Jurić, izvršni dopredsjednik Grobničana/Foto M. GRACIN