NBA

Grizzliesi uz pomoć povratnika Moranta ostvarili treću uzastopnu pobjedu, hrvatski košarkaši nisu izlazili na parket

Luka Medak

Ja Morant/Foto: REUTERS

Ja Morant/Foto: REUTERS

Luka Šamanić nije bio u rotaciji Spursa, a Dario Šarić nije igrao jer je utakmica Phoenix Sunsa i Indiana Pacersa bila odgođena



RIJEKA Nova NBA večer donijela nam je šest utakmica, ali sav je košarkaški svijet s posebnim zanimanjem pratio samo jednu – onu između Brooklyn Netsa i Orlando Magica, u kojoj je svoj debi za Netse imao James Harden.


Donedavna zvijezda Houstona nastavila je gdje je stala – s 32 poena,12 skokova i 14 asistencija Harden je ostvario najveći “triple-double” učinak u prvoj utakmici za novu momčad, a u pobjedi mu je pomogao novi “partner u zločinu” Kevin Durant s 42 koša. Dvojcu je još jedino nedostajao Kyrie Irving, koji je iz osobnih razloga propustio već šestu utakmicu zaredom.


Na drugoj strani najbolji je bio Nikola Vučević s “double-double” učinkom od 34 poena i 10 skokova, a nedostajale su mu tri asistencije da i on poput Hardena upiše “triple-double”.




Memphis Grizzliesi ostvarili su treću pobjedu u nizu, a ovaj put im se pridružio njihov najbolji igrač Ja Morant, koji je odmah bio i najbolji  strijelac i dodavač momčadi u pobjedi nad Sixersima sa 17 poena i šest asistencija. Podsjetimo, Morant je u prosincu imao težu ozljedu gležnja i trebao je propustiti 3-6 tjedana, ali se iznenađujuće vratio ranije.


Kod 76ersa nije igrao Joel Embiid, a njegov izostanak najviše je iskoristio Shake Milton s 28 koševa, dok je drugi najbolji bio Tobias Harris s 21 košem, no nedovoljno za pobjedu.


U ovoj večeri nije nastupio niti jedan hrvatski košarkaš – Luka Šamanić nije bio u rotaciji Spursa, a Dario Šarić nije igrao jer je utakmica Phoenix Sunsa i Indiana Pacersa bila odgođena zbog pojave koronavirusa u momčadima.


Rezultati:


San Antonio – Houston 103:91
Brooklyn – Orlando 122:115
Toronto – Charlotte 116:113
Miami – Detroit 100:120
Memphis – Philadelphia 106:104
Portland – Atlanta 112:106
Phoenix – Indiana (odgođeno)