ODBOJKA

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić primio poznatog pulskog odbojkaškog trenera Borisa Breščića

P. N.

Foto Grad Pula

Foto Grad Pula



Danas u pulskoj Komunalnoj palači gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić primio je poznatog pulskog odbojkaškog trenera Borisa Breščića, piše Glas Istre.


Čestitam Vam na iznimnom doprinosu razvoju i promociji sporta grada Pule. Zadužili ste naš grad. Svojim ste primjerom pokazali kako se radi. Bez pojedinaca poput Vas ne bi klubovi opstali i ne bi bilo tih generacija uspješne i dobre djece. Hvala Vam na svemu što radite i na svemu što ćete raditi”, rekao je gradonačelnik Zoričić.


Boris Breščić zahvalio je gradonačelniku na prijemu. Izrazio je ponos brojnom djecom i mladima, danas odraslim ljudima, koje je odgojio kao trener i uputio u život.




Trenirao je Odbojkaški klub Pula s kojim je tijekom dugogodišnje karijere postigao zapažene rezultate. Bio je i kondicijski trener odnosno član stručnog stožera u ruskom klubu Dinamo Ak Barsom iz Kazana s kojim je osvajao trofeje i ostvario velike uspjehe. Zaslužan je da je pulska ženska odbojka najdugovječniji ekipni prvoligaški sport.


Savez sportova Istarske županije dodijelio mu je 2022. godine nagradu za životno djelo budući da je tijekom svog tridesetogodišnjeg djelovanja u ženskoj pulskoj odbojci zaslužan za razvoj Odbojkaškog kluba Pula.


Boris Breščić je još uvijek aktivan kao trener i pomaže u nekoliko odbojkaških klubova.