Francuski napadač

Gotova je saga, Mbappe ostaje u PSG-u, Španjolci bijesni: “Ovo je sramota za nogomet”

Hina

Kyilan Mbappe/Foto REUTERS

Kyilan Mbappe/Foto REUTERS

Prema nekoliko medija, on je svoju odluku prenio predsjedniku Real Madrida Florentinu Pérezu, koji je još jednom odbijen nakon što ga je prošle godine pokušao regrutirati



PARIZ Francuski napadač Kylian Mbappé i Paris SG postigli su  dogovor o produljenju ugovora na još tri sezone, dok mu trenutni ugovor istječe 30. lipnja, doznaje AFP.


PSG se nada da će osigurati potpisivanje ugovora s 23-godišnjim napadačem, kojemu je Real Madrid nudio bogastvo za prijelaz.


Višemjesečna saga riješena je u popodnevnim satima prema pisanju nekoliko specijaliziranih medija, nekoliko sati prije početka posljednje utakmice sezone u Ligue 1, protiv Metza. L’Equipe, Marca, Le Parisien-Aujourd’hui u Francuskoj i RMC donose vijesti o Mbappéovom “da” Parizu, za trogodišnji ugovor koji još nije potpisan, ali se očekuje navečer.




Prema nekoliko medija, on je svoju odluku prenio predsjedniku Real Madrida Florentinu Pérezu, koji je još jednom odbijen nakon što ga je prošle godine pokušao regrutirati.


Kandidat za Zlatnu loptu Mbappe, nakon još jedne iznimne sezone, morao je dobiti i sportska jamstva za ostanak u PSG-u, koji je tvrdio da je “upravo Killian u središtu njihova projekta” za osvajanje Europe.


Dogovor o produženju ugovora francuskog napadača Kyliana Mbappéa s Paris SG-om “sramota je za nogomet”, rekao je u subotu predsjednik Španjolske profesionalne nogometne lige Javier Tebas.


“Ono što PSG radi kako bi produžio Mbappéa s ogromnim novcem, i to nakon što je pretrpio gubitak od 700 milijuna eura posljednjih sezona i imao račun za plaće od 600 milijuna eura, je prava uvreda za nogomet”, napisao je španjolski čelnik na Twitteru, ne precizirajući gdje je dobio ove brojke.


Prema godišnjem financijskom izvješću, Paris SG je pretrpio gubitak od gotovo 225 milijuna eura tijekom sezone 2020/21, koju je obilježila kriza TV prava u Ligue 1 i stadioni bez gledatelja. Predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaïfi “opasan je kao i Superliga”, dodao je Tebas, aludirajući na projekt koji je prošle godine predstavilo dvanaest velikih europskih klubova. PSG i Tebas su tada bili u istom taboru, uz UEFA-u, kako bi porazili Superligu.