TUŽNA SEZONA BIJELIH

Golemo razočaranje uoči derbija na Rujevici: Bilo je to jedno od najnemoćnijih i najsramotnijih izdanja, što slijedi?

Edi Prodan

Pixsell

Pixsell

Posebnim su se temperamentom isticali Radomir Đalović i, dakako, Serse Cosmi, no bez obzira na njegov temperament, pitanje koje je visilo u zraku - njegov odlazak s klupe Rijeke - nije dobilo odgovor.



Golemo razočaranje i bijes uokvireni povicima »marš van iz Rijeke« i »dobit ćete batine« koje je igračima Rijeke uputila Armada, najbolji su komentar jednog od najnemoćnijih i najsramotnijih izdanja nekad uglednog prvoligaša.


Igrači, koji zadnjih 60 minuta utakmice nisu napravili baš nikakvu šansu, nevjerojatno je naprosto da ni nakon primljenog gola, koji ju je izbacivao iz kupa, punih 15 minuta Rijeka nije došla ma ni do pomisli o šansi za poravnanjem, ipak su smogli snage krenuti prema Armadi, njih pedesetak koji nisu žalili prijeći u jednom danu 900 kilometara kako bi bezrezervno glasnim navijanjem podržali Rijeku. Ona im je s druge strane uzvratila igrom koja ne da nije bila na razini prvoligaške ekipe, bio je to nastup koji se slobodno može nazvati izdajom časnog i uglednog dresa Rijeke, izdanje igrača koji naprosto nisu dostojni nastupati za klub koji je u povijesti imao svakava izdanja, ali nikad ovako beskrvna, nezainteresirana – potpuno izgubljena u prostoru i vremenu.


Presudna je – želja


– Što reći, pobijedila je ekipa koja je željela pobijediti, ekipa koja je igrala energičnije i bolje. Pokušao sam s pet izmjena, no nije bilo nikakvog rezultata. Očekuje nas zaključenje sezone s Dinamom, a znamo kakav je to protivnik. Nemam naprosto riječi kojima bih opisao ovu utakmicu, istaknuo je trener Rijeke Serse Cosmi nakon što je neko vrijeme potpuno sam, pogleda uprtog »u prazno« sjedio u kutu ulaznog prostora na stadion BSK-a.




Još je kraći i zbunjeniji u službenoj izjavi bio Radomir Đalović, koji niti je znao kako opisati utakmicu, još manje najaviti onu s Dinamom.


– Znamo tko je Dinamo, pokušat ćemo otkloniti nedostatke i nastupiti najbolje što možemo, naglasio je Đalović.


S druge strane pucao je od zadovoljstva Denis Krstanović, trener BSK-a.


– Ne mogu reći da se nisam nadao, jer Rijeka ove sezone igra ispod svojih mogućnosti. Velika je to pobjeda zahvaljujući kojoj će BSK prvi put u svojoj 60 godina dugoj povijesti prezimiti u hrvatskom kupu. Mada, jako će mi malo značiti ova pobjeda ne prenesemo li ovakvu igru i u prvenstvo, ne krenemo li i na tom planu s pobjedama i maknemo se sa samog začelja prvoligaške ljestvice, naglasio je prezadovoljni Krstanović.


Inače, baš kao i Rijeka, BSK u prvenstvu igra jako loše, na zadnjem je mjestu i s razlogom se mogao pribojavati dolaska Rijeke, posebno nakon njezinog odličnog izdanja u Varaždinu.


Pitanje bez odgovora


Inače, utakmica je odigrana pred vrlo pristojno ispunjenim tribinama stadiona BSK-a u Bijelom Brdu, koji karakteriziraju plava i žuta boja. Unatoč vrlo ranom početku utakmice, okupilo se 700 gledatelja. Glasnim, neprekinutim i vrlo temperamentnim navijanjem isticala se Armada, no njezina silna podrška igračima Rijeke nije značila baš ništa. Klupa Rijeke je s druge strane vrlo aktivno sudjelovala u utakmici, posebnim su se temperamentom isticali Radomir Đalović i, dakako, Serse Cosmi za kojeg su kolege fotoreporteri primijetili da bi mu se trebalo montirati – posebnu kameru. Bez obzira na njegov temperament, pitanje koje je visilo u zraku – njegov odlazak s klupe Rijeke – nije dobilo odgovor.


Za razliku od igrača i vodstva Rijeke koje je tražilo taktički izlaz iz svlačionica kako bi izbjegli salve uvreda navijača, također taktički odvedenih u sasvim suprotnom pravcu, iz svlačionioca BSK-a orila se pjesma! Bila je to, na kraju, jedina iskra koja je istaknula kako do Rijeke kao velikog kluba, za razliku od njezinih igrača, još uvijek netko, na krajnjem istoku Slavonije, ipak drži.