Tenis

Gojo ostao bez plasmana u drugo kolo kvalifikacija za Wimbledon

Hina

Borno Gojo/Foto Arhiva NL

Borno Gojo/Foto Arhiva NL

Gojo je bio na dobrom putu kad je nakon osvajanja prvog seta poveo sa 4-2 u drugom, ali je odmah izgubio stvorenu prednost. Drugi je set odlučen u 'tie-breaku', u kojem je japanski tenisač iskoristio prvu set-loptuLONDON Hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Gojo (ATP – 177.) ostao je bez plasmana u drugo kolo wimbledonskih kvalifikacija, nakon što ga je u prvom kolu turnira u Roehamptonu svladao Japanac Hiroki Moriya (ATP – 247.) sa 5-7, 7-6 (5), 6-1.


Gojo je bio na dobrom putu kad je nakon osvajanja prvog seta poveo sa 4-2 u drugom, ali je odmah izgubio stvorenu prednost. Drugi je set odlučen u ‘tie-breaku’, u kojem je japanski tenisač iskoristio prvu set-loptu.


Meč je otišao na stranu Japanca u prva četiri gema drugog seta. Gojo je u prvom propustio dvije, a u trećem još jednu priliku za ‘break’, dok je u drugom i četvrtom gubio gemove na početnom udarcu. Moriya je lako priveo meč kraju i izborio mjesto u drugom kolu, u kojem će od trojice hrvatskih predstavnika zaigrati samo Duje Ajduković (ATP – 236.).
Splićanin je u prvom kolu sa 6-2, 6-3 bio bolji od Francuza Gillesa Simona (ATP – 163.) kojemu je to bio posljednji pokušaj za plasman u glavni wimbledonski turnir, s obzirom na to da ove godine završava igračku karijeru. Ajdukovićev sljedeći suparnik je Argentinac Santiago Rodriguez Taverna (ATP – 179.) koji je sa 6-3, 7-6 (3) bio bolji od Srbina Miljana Zekića (ATP – 271.).


Osim Goje, nastup u wimbledonskim kvalifikacijama je u prvom nastupu završio i za Ninu Serdarušića (ATP – 170.). Njega je sa 6-3, 7-5 svladao Talijan Andrea Pellegrino (ATP – 196.).