Marko Jovičić prvak

Gimnastičar Rijeke obranio zlato na prvenstvu Hrvatske u Osijeku i dodao još dvije bronce, Kukuljan Frleta srebrna

Katarina Blažević

Trener Miroslav Pavlović i Marko Jovičić

Trener Miroslav Pavlović i Marko Jovičić

Velik je uspjeh iz skromnih uvjeta u Rijeci doći do zlatne medalje, posebice zbog toga što sam iza sebe ostavio najboljeg hrvatskog gimnastičara u toj disciplini, Aurela Benovića - kaže Jovičić



RIJEKA Marko Jovičić, gimnastičar Rijeke, na prvenstvu Hrvatske u Osijeku ponovo se okitio titulom državnog prvaka na parteru, dok je u istoj disciplini Nika Kukuljan Frleta osvojila srebrno odličje. Jovičić je obranio prošlogodišnje zlato, dok je brončane medalje ove sezone osvojio na karikama te preči.


Riječki je gimnastičar na parteru s ocjenom 12.400 slavio ispred srebrnog Aurela Benovića (12.375). Članica Rijeke Kukuljan Frleta je unatoč nedavnoj ozljedi osvojila srebro na tlu s ocjenom 11.450 iza hrvatske olimpijke Ane Đerek (13.050). Emi Matoščević ostala je bez dviju bronci, zauzela je četvrto mjesto na dvovisinskim ručama te preskoku.


– Zadovoljan sam jer sam ispunio svoja očekivanja u Osijeku. Parter mi je najdraža disciplina i težim tome da se plasiram na Svjetski kup, na kojem sam bio i prošle godine. Veliki je uspjeh iz skromnih uvjeta u Rijeci doći do zlatne medalje, posebice zbog toga što sam iza sebe ostavio najboljeg hrvatskog gimnastičara u toj disciplini, Aurela Benovića.




Ovo mi je odlična motivacija da nastavim dalje u istom ritmu i da hvatam norme za velika natjecanja. Trenutno radim marljivo s trenerom kako bih se kvalificirao na Svjetske kupove u Francuskoj, Turskoj i Mađarskoj – rekao je nakon prvenstva Hrvatske riječki gimnastičar Marko Jovičić.


Aktualno olimpijsko srebro Tin Srbić 53. put u karijeri postao je državni prvak. Tin je oduševio na preči i sa 14.175 potvrdio povratak nakon ozljede početkom godine. Robert Seligman je naslovom na konju s hvataljkama (13.975) osvojio svoje 18. zlato na nacionalnim prvenstvima.


Na karikama najbolji je Augustin Plavec (GK Petrinja) s 11.550, njegov klupski kolega Krešimir Majdandžić pozlatio preskok (12.050), a Lovro Čorak (GK Sokol Karlovac) ruče (12.325).