NBA

Giannis predvodio Buckse u slavlju nad Clippersima, loša utakmica Ivice Zupca

Luka Medak

Giannis Antetokounmpo blokira Ivicu Zupca/Foto: REUTERS

Giannis Antetokounmpo blokira Ivicu Zupca/Foto: REUTERS

Bucksi su držali Clipperse bez koša zadnje četiri minute, a Giannis se na drugoj strani osobno pobrinuo da Bucksi uzmu pobjedu svojom mini-serijom od 9:0.



RIJEKA U nedjeljnoj matineji odigran je najveći derbi večeri između Milwaukee Bucksa i Los Angeles Clippersa. Pobjedu je odnijela domaća momčad na krilima fenomenalnog Giannisa Antetokounmpa, koji je Clippersima predstavljao problem s obje strane terena.


“Greak Freak” je završio susret s 36 koševa, 14 skokova i pet asistencija, a dodao je i četiri blokade, od kojih je jedna bila na pokušaju zakucavanja Ivice Zupca.


Bucksi su držali Clipperse bez koša zadnje četiri minute, a Giannis se na drugoj strani osobno pobrinuo da Bucksi uzmu pobjedu svojom mini-serijom od 9:0. Ovo je prvi put ove sezone u 11 utakmica da momčad iz Milwaukeeja pobijedi nakon što gubi prve tri četvrtine.




Na drugoj strani najbolji je bio Kawhi Leonard s 25 koševa, a hrvatski centar Ivica Zubac je imao jednu od najlošijih utakmica sezone, zabivši samo jedan koš uz dva skoka, a cijelu večer je imao problema i s osobnim pogreškama.


Nakon što su u prethodnom međusobnom dvoboju LA Lakersi ispustili prednost od 14 koševa u zadnjoj četvrtini i bili poraženi od Golden State Warriorsa, ovaj put su se pobrinuli da se takva stvar ne dogodi. Već nakon prvih dvanaest minuta Lakersi su imali 20 koševa prednosti, da bi na poluvremenu povećali na 29 i ostatak utakmice mirno priveli kraju.


Niti jedan igrač nije zabio više od 19 poena jer su starteri obiju momčadi vrlo brzo povučeni na klupu.


Od hrvatskih igrača na parket je još izišao Dario Šarić, koji je propustio prethodnu utakmicu zbog bolova u gležnju. U uvjerljivoj pobjedi Phoenixa nad Minnesotom igrao je 15 minuta te u tom vrlo kratkom periodu ubilježio 13 koševa, tri skoka i blokadu.


Rezultati:


Milwaukee – LA Clippers 105:100
Boston – Washington 111:110
Detroit – New York 90:109
Miami – Atlanta 109:99
Houston – Memphis 84:133
LA Lakers – Golden State 117:91
Minnesota – Phoenix 99:118
Sacramento – Charlotte 126:127