ODLIČAN USPJEH RIJEČKIH BOKSAČA

Generalna proba za Europsko prvenstvo: Riječani Petar Cetinić i Matej Uremović srebrni na Prvenstvu Balkana

Luka Medak

Petar Cetinić, Matej Uremović, Ramon Ferati i Kristijan Hodak/Foto: arhiva NL

Petar Cetinić, Matej Uremović, Ramon Ferati i Kristijan Hodak/Foto: arhiva NL

Zadovoljan sam njihovim nastupom, ali nadam se da će dečki uskoro pokazati svoj pravi kapacitet. Imaju potrebnu kvalitetu i afiniteta za nešto veliko - kaže trener Kristijan Hodak



RIJEKA U Boksačkom centru Zagreb održano je Boksačko prvenstvo Balkana za seniore i seniorke. Na njemu je sudjelovalo deset zemalja jugoistočne Europe, među kojima je bila i Hrvatska, a u nedjeljnim finalima nastupilo je pet hrvatskih boksača, od kojih su dvojica članovi Boksačkog kluba Rijeka. U kategoriji do 69 kilograma u finalu se našao Petar Cetinić koji je poražen tehničkim nokautom od albanskog predstavnika Denisa Nurje.


Težak ždrijeb


– U finalnom meču protiv Nurje Petar je nesretno izgubio, ali to je boks. Prva runda je bila neriješena, u drugoj smo pojačali tempo, što Nurji nije odgovaralo i našao se u poziciji da mora riskirati, u suprotnom bi meč otišao u našu korist. Dogodio se taj jedan udarac koji je izazvao brojenje, a sudac je procijenio da se mora prekinuti meč – komentira trener Riječana Kristijan Hodak, koji smatra da njegovog borca tijekom cijelog turnira ždrijeb nije mazio, zbog čega je još više zadovoljan ovim uspjehom.


– Imali smo izuzetno težak ždrijeb. U Petrovoj kategoriji prvo smo morali pobijediti Kosovara koji je pobijedio trećeplasiranog s Olimpijskih igara Vincenza Mangiacaprea, tako da mislim da smo tom borbom pokazali Petrovu kvalitetu – objašnjava Hodak.




Baš kao i Petar Cetinić, u finalu do 81 kilograma poražen je i drugi riječki predstavnik Matej Uremović koji je do završnog dvoboja prošao Makedonca Etemija i Slovenca Starešiniča, a kojeg je u okršaju za zlato dočekao iskusni majstor Vladimir Mirončikov, ruski boksač u reprezentaciji Srbije. Snažni i vrhunski tehnički školovani Rus snažnim je udarcima u tijelo prolazio kroz gard Uremovića te naposljetku slavio jednoglasnom odlukom 5:0.


– Ni Uremovića nije pomazio ždrijeb, imao je dva meča, dok je Rus sjedio i čekao ishod jer je bio slobodan prvo kolo. Matej u finalu nažalost nije imao svoj pravi dan, tako da, iskreno, mislim da je ovo bilo 50 posto od njegovih mogućnosti – rekao je trener Hodak, uvjeren da njegove boksače tek čeka ono najbolje.


Roseto


– Nedavno smo bili na pripremama u Italiji gdje je Matej doslovno istukao Simonea Fiorija, boksača koji je bio treći na svijetu, a Petar je u knockdown bacio trećeplasiranog s Olimpijskih igara. To su mečevi u kojima sam vidio da imaju potrebnu kvalitetu i afiniteta za nešto veliko, nadam se da će ih ubuduće pratiti kako sreća tako i zdravlje.


Riječkim boksačima će upravo to biti potrebno za mjesec dana, kada putuju u talijanski Roseto, gdje će se boriti protiv boksača iz cijele Europe.


– Od 15. do 25. lipnja se održava Europsko prvenstvo i za to se sada intenzivno spremamo. Na tom prvenstvu bismo trebali konačno vidjeti na čemu smo. Ondje će biti sva krema europskog boksa i nadam se da ćemo se vratiti s odličjima. Generalno sam zadovoljan njihovim nastupom na Prvenstvu Balkana, ali nadam se da će dečki uskoro pokazati svoj pravi kapacitet – zaključuje trener Riječana, te nadodaje:


– Posebno zahvaljujem tajniku Riječkog sportskog saveza Slaviši Bradiću, pročelnici Dorotei Pešić Bukovac i pročelniku za sport Zdravku Ivankoviću. Oni nam u svemu ovome iznimno pomažu i bez obzira na našu kvalitetu, bez njih ne bismo mogli ostvariti ove uspjehe.