Natjecanje u Bilju

Gabriel Barac apsolutni pobjednik obaju dana PH u akvatlonu, TK Rival kući donio 20 medalja

P. N.

DVADESET MEDALJA U BILJU – Članovi Rivala

DVADESET MEDALJA U BILJU – Članovi Rivala

Barac je zauzeo prvo mjesto u sveukupnom poretku, prvo mjesto u juniorskoj konkurenciji te u kategoriji U-17. Njegova klupska kolegica Aurora Valinčić pobjednica je među juniorkama te prva u ženskoj U-17 konkurenciji



RIJEKA Gabriel Barac, član riječkog Triatlon kluba Rival, apsolutni je pobjednik obaju dana prvenstva Hrvatske u akvatlonu za kadete, juniore i seniore, održanog u Bilju kraj Osijeka u organizaciji lokalnog TK Tri-Tima. Barac je zauzeo prvo mjesto u sveukupnom poretku, prvo mjesto u juniorskoj konkurenciji te u kategoriji U-17.


Njegova klupska kolegica Aurora Valinčić pobjednica je među juniorkama te prva u ženskoj U-17 konkurenciji. Medalje za Rival prvog dana osvojili su i Zara Marić zlato U-9, Lan Marić srebro U-11, Miroslav Marić bronca do 40 godina, Blaž Barac srebro do 45, Karmen Barac zlato do 45, Ozren Gruičić zlato do 50, Koraljka Renier Valinčić zlato do 50 i Nikoleta Vale srebro do 50 godina. Na subotnjoj utrci nastupili su još Einar Miletić i Lana Vale osvojivši peto i šesto mjesto u svojim kadetskim kategorijama.


Obitelj Barac osvojila je dva zlata i srebro, obitelj Valinčić dvije zlatne medalje, obitelj Vale srebro i obitelj Marić zlato, srebro i broncu. Gabriel Barac drugog je dana odnio pobjedu ispred iskusnijeg konkurenta te time u dvostruko težoj distanci ponovio uspjeh prvog dana, prvo mjesto u sveukupnom poretku, prvo mjesto među juniorima te prvo mjesto u kategoriji U-17. Njegov primjer slijedila je i Aurora Valinčić novim zlatom među juniorkama te u kategoriji U-17. Gabrielov otac i trener Blaž Barac osvojio je prvo mjesto u kategoriji od 45 godina, kao i Ozren Gručić u kategoriji od 50 god te Miroslav Marić u kategoriji od 40 godina. Rival je kući donio 20 medalja od kojih je čak 17 zlatnih.