Drugi dan utrke

FRACASSO NASCAR GP CROATIA Gianmarcu Ercoliju grobnička drama, Talijan ostvario prvu pobjedu sezone

P. N.

UZVRATIO UDARAC - Gianmarco Ercoli ispred Lorisa Hezemansa/Foto M. LEVAK

UZVRATIO UDARAC - Gianmarco Ercoli ispred Lorisa Hezemansa/Foto M. LEVAK

Lucas Lasserre i Jacques Villeneuve imali su bliski susret u borbi za drugo mjesto. Villeneuve je završio izvan staze, u pijesku, što ga je koštalo pada na 17. mjesto



GROBNIČKO POLJE Talijan Gianmarco Ercoli ostvario je prvu pobjedu sezone, slaveći drugog dana utrke Fracasso Nascar GP Croatia, održane na Automotodromu Grobnik. Ercoli je poveo u drugom krugu, odbivši napade Lorisa Hezemansa, Alona Daya i nekadašnjeg svjetskog prvaka u Formuli 1 Jacquesa Villeneuvea. Ercoli je vodio 16 od 17 krugova u osmoj utrci sezone.


Foto galerija: Utrka EuroNascar na Grobniku Foto: Mateo Levak


U finišu prava drama. Lucas Lasserre i Jacques Villeneuve imali su bliski susret u borbi za drugo mjesto. Villeneuve je završio izvan staze, u pijesku, što ga je koštalo pada na 17. mjesto, dok je Lasserre zaradio 30 sekundi kazne i okončao utrku na 11. mjestu. Iskoristio je to subotnji pobjednik i lider prvenstva Nizozemac Loris Hezemans i osvojio drugo mjesto s 1.349 sekundi zaostatka, dok je treći bio Izraelac Alon Day (5.366). Hezemans ima 294 boda, dok Talijan Vittorio Ghirelli, jučer četvrti, zaostaje 25 bodova u ukupnom poretku prvenstva.


– Kada vodim, ne osjećam pritisak, već je on na mojim pratiteljima. Momčad je napravila sjajan posao. Dan ranije pobjeda nam je izmigoljila iz ruku, ali sada smo uspjeli. Još uvijek smo u lovu i možemo uspjeti. Željeli smo prva dva mjesta za momčad, ali možda uspijemo u idućoj utrci, u Zolderu – kaže Ercoli.




Nijemac Tobias Dauenhauer slavio je u prvenstvu Euronascara 2, vodeći od starta do cilja za četvrti trijumf sezone. Dan ranije bio je šesti zbog kazne. Drugi je bio Martin Doubek, pobjednik dan ranije, dok je treći bio Simon Pilate.