Alpe Adria kup

FOTO Škrljevčani poraženi na startu europske sezone, češka momčad riješila susret u jednosmjernom prvom poluvremenu

Katarina Blažević

Mario Rajčić/Foto M. LEVAK

Mario Rajčić/Foto M. LEVAK

Domaći nisu mogli zaustaviti 209 centimetara visokog Petraša, koji je ubacio 21 poen uz šut 9/10, a dodao je i deset skokova. Iduće srijede u Mavrince stiže austrijski Kapfenberg



MAVRINCI Košarkaši DepoLink Škrljeva svoju su četvrtu sezonu u Alpe Adria kupu otvorili domaćim porazom od češkog Geosan Kolina, koji je pitanje pobjednika riješio u jednosmjernom prvom poluvremenu nakon kojeg su gosti imali i najvećih 17 poena prednosti (36:53). Istina, vraćali su se Zeleni u nekoliko navrata u igru, u trećoj četvrtini su smanjili na minus pet (53:58), ali iskusniji Česi nisu dopustili iznenađenje.


DepoLink Škrljevo – Geosan Kolin 73:84

Susret 2. kola skupine C Alpe Adria kupa: DepoLink Škrljevo – Geosan Kolin 73:84 (14:26, 22:27, 19:13, 18:18). Dvorana Mavrinci. Gledatelja: 100. Suci: Grbić, Lapanović i Oprčkal (Slovenija).


DEPOLINK ŠKRLJEVO: Bešić, Jelić 14, Obukwelu 17 (5-9), Bart, Rajčić 12 (2-3), Antunović 11 (1-1), Ramme 12 (2-2), Smojver, Butorac, Rajković, Ćošić 2, Svoboda 5.




GEOSAN KOLIN: Čiz 7, Šiška 7 (0-2), Lošonsky 15 (5-8), Novotny 8, Mareš 18 (3-3), Dlugoš 3, Novak 3, Jelinek 2 (2-2), Merta, Petraš 21 (3-3).

I u prvom europskom ispitu se pokazalo kako će Zeleni ove sezone imati velikih problema pod košem. Domaći igrači nisu mogli zaustaviti 209 centimetara visokog Petraša, koji je za dva poena šutirao 9/10, a dodao je i tri slobodna bacanja, deset skokova te tri asista. U previše su navrata češki igrači lagano prolazili obranu domaćina na putu do koša, a ponešto su precizniji na kraju bili i u šutu za tri poena.


Foto galerija: Alpe Adria kup: DepoLink Škrljevo - Geosan Kolin Foto: Mateo Levak


Dečki s Kvarnera


Kolin je već poslije dvije minute igre imao vodstvo 11:4, nakon što ubačaj za Ćošića pod košem nije prošao, dok je u sljedećem napadu Bart dugo držao loptu pa uputio prekratak šut. Nakon trice Mareša za već visokih 10 poena prednosti gostiju (14:4), Rajković je reagirao ubacivanjem Rajčića, koji je odmah i uzvratio skokom i s dva poena te je tako prekinuo post Zelenih (6:14). Ramme je dalekometnim tricama u dva navrata budio publiku u dvorani u Mavrincima, u kojoj su svoje igrače glasno podržavali i Dečki s Kvarnera, ali precizan je dva puta za tri poena bio i Novotny (14:22). I bile su Rammeove trice u prvoj četvrtini jedine koje su domaći uspjeli realizirati iz deset pokušaja…


Nastavio je tricom Jelić u drugoj četvrtini, ali opet je došla do izražaja razlika pod koševima. Poeni Mareša i Petraša odveli su su goste na plus 14 (21:35), da bi koji trenutak kasnije Čiz na liniji za tri poena bio usamljen, a i precizan – 28:42. Pomalo su mladi domaći igrači u ovim trenucima izgledali izgubljeno u obrani, pokušavao ih je iskusni Ramme usmjeravati, ali Kolin je stigao i do najviše prednosti od 17 poena, s kojima se otišlo i na odmor (36:53).


Buđenje


Očito je trener Damir Rajković znao kako probuditi svoje igrače, koji su u drugom poluvremenu više “grizli”, ali i manje griješili u obrani. U prvih šest minuta zabili su 10 poena, a primili tek pet, da bi se potom serijom 10:0 vratili u igru (53:58). Pogodio je Rajčić dvije važne trice, nastavili su Jelić i Ramme s po dva poena, ali gosti nisu dopustili preveliko približavanje. Lošonsky je s pet uzastopnih poena vratio na plus 10, da bi dodali još jedan poen na kraju treće četvrtine (55:66).


Nisu se Zeleni predali, dvije trice Obukwelua vratili su ih na sedam koševa zaostatka (61:68), a toliko je bilo i na sredini četvrtine (67:75). Ali gosti su odgovorili serijom 9:0 (67:84), dok su domaći do kraja tek uspjeli ublažiti poraz na konačnu razliku od 11 poena.


– Napravili su deset razlike na startu te su u tom dijelu kontrolirali utakmicu. U dva navrata smo uspjeli smanjiti ispod 10 poena, ali nismo uspjeli zadržati tu mirnoću, jednostavno u šutu nismo imali mirnoću svih 40 minuta. Problem je što smo u prvom poluvremenu primili 53 poena, znali smo da smo morali igrati agresivno, što smo onda i popravili u trećoj četvrtini. Ali više od toga nije išlo. Istina, patimo pod košem, njihov centar Petraš je bio dominantan, on ima i kvalitetu i visinu i snagu, što mi nemamo pod košem. Protiv Zadra smo napravili ono što smo trebali i ovdje, da pet, šest igrača bude na pet do osam skokova – rekao je nakon utakmice trener Škrljeva Damir Rajković.


Zelene već u subotu čeka domaći prvenstveni ogled s Cedevitom Junior, a potom sljedeću srijedu još jedan europski ispit na Mavrincima protiv austrijskog Kapfenberga.