Četvrtfinale

FOTO Riječke odbojkašice ipak nisu uspjele prirediti senzaciju u kupu: HAOK Rijeka – Dinamo 1:3

Denis Frančišković

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Valentina Vrbanc i ostatak zagrebačkog društva bio je prevelik zalogaj za još uvijek neuigrane Riječanke kod kojih je prvu povratničku utakmicu odigrala Natalija Tomić



RIJEKA – Odbojkašice HAOK Rijeka nisu uspjele prirediti senzaciju i izboriti polufinale Kupa Hrvatske, Dinamo je proradio u ključnom trenutku i ostavio sastav Krešimira Jurića bez šansi u podvig. Istina, odigrali su Riječanke odličan drugi set i dobar dio trećeg, ali Valentina Vrbanc i ostatak zagrebačkog društva bio je prevelik zalogaj za još uvijek neuigrane Riječanke kod kojih je prvu povratničku utakmicu odigrala Natalija Tomić, a prvu domaću Lea Boban.


Pobjednik je odlučen nakon 94 minute igre, a nakon prva tri seta koja su trajala po ujednačene 24 minute.


Foto galerija: Četvrtfinale Kupa odbojkašica: Rijeka - Dinamo Foto: Mateo Levak


U odlučujujućoj dionici nakon blok Trcol, Vrbanc je vezala dva as poena za 3:9 i to se praktički prelomio susret. Riječanke su uspjele smanjiti na 9:12, ali uslijedili su novi vezani poeni Trcol za 11:17 i Mlinar za 12:20 i najveću prednost. Tu se priči naziraoi kraj, susret je blok poenom završila Viktoria Ana Trcol kao važna karika gošći.




Uz nju u redovima Dinama posebno je zapaženo u napadačkom dijelu odigrala Lucia Babić, uz važan učinak kapetanice Ive Deak u važnim trenucima. Kod domaćih prvo ime je bila Mara Štiglić u napadačkom dijelu, a dobru ju je pratila i Tea Pavačić. Riječanke su u napadu čak statistički ostavile i nešto bolji dojam, ali sve ostalo prevagnulo je na stranu gošći, posebno servis i blok.


Četvrtfinale Hrvatskog odbojkaškog kupa Snježane Ušić: HAOK Rijeka – Dinamo 1:3 (17:25, 25:21, 19:25, 17:25). Dvorana mladosti. Gledatelja: 60.


Suci: Špadina i Ninić. Delegat: Bojan Brlas (Rijeka).


HAOK RIJEKA: Grčević, Štiglić 19, Tomić 7, Bričić 2, Volarić, Vekić, Trninić, Boban 11, Gregorović 3, Sluga, Pavačić 12, Ščekić 1.


DINAMO: Ninčević 3, Deak 8, Perić, Mlinar 10, Trcol 12, Inkret, Kruhonja, Mišak, Kollert, Banko, Vrbanc 27, Babić 14.


Napad poeni: HAOK Rijeka 50, Dinamo 48. Blok poeni: HAOK Rijeka 5, Dinamo 10. Servis poeni: HAOK Rijeka 4, Dinamo 12. Servis pogreške: HAOK Rijeka 10, Dinamo 6.