SuperSport Kup

FOTO Hajduk i Šibenik odradili treninge na Rujevici. Evo što kažu treneri uoči velikog finala

Denis Frančišković

Marko Livaja sa suigračima na treningu na Rujevici/Foto M. LEVAK

Marko Livaja sa suigračima na treningu na Rujevici/Foto M. LEVAK

Znamo da nismo favoriti, javnost nam daje 10 posto šansi i mi živimo za tih 10 posto - kaže Damir Čanadi, trener Šibenika



RIJEKA Hajduk i Šibenik odigrat će do kraja sezone još dvije utakmice, ali ova sutrašnja na Rujevici je s posebno naglašenim ulogom. Devedeset, a možda i više riječkih minuta donose trofej i slavu te pišu povijest, dok će ona posljednja ligaška prvenstva utakmica na Poljudu biti samo za prestiž nakon što je Hajduk osigurao drugo mjesto, a momčad sa Šubićevca ispala. Hajduk osmi ili Šibenik povijesni, prvi put?


Papirnato Splićani su veliki favoriti da obrane Rabuzinovo sunce, no kod Narančastih tinja nada. U jednoj utakmici vjeruju da mogu iznenaditi.


Foto galerija: Treninzi Hajduka i Šibenika na Rujevici Foto: Mateo Levak


Oba protivnika već su se jednom susreli u finalu Kupa, bilo je to 2010. kada je Hajduk u dvije utakmice osvojio trofej nakon pobjeda 2:1 i 2:0.




Obje momčadi odradili su večeras treninge uoči utakmice, travnjak Rujevice izgleda savršeno, a očekuje se i dobar navijački dekor i podrška s tribina. Ona će zasigurno biti veća na Hajdukovoj strani, Splićani će okupirati istočnu, a Šibenčani sjevernu tribinu.


– Za nas je ovo ključna utakmica koji dočekujemo puni sampouzdanja. No, znamo što je kup, jedna utakmica u kojoj su razlike u kvaliteti i formi nebitne – kaže Ivan Leko, trener Hajduka. – Radujemo se utakmici i odličnoj atmosferi. Uloga favorita? Pa ne osjećam neku opuštenost kod nas, dečki su svjesni svega. Svaka utakmica mora se odigrati na visokoj razini, favorita u kupu nema.


Leko ne može računati na Borevkovića, a upitan je i Awaziem. Obojica su se ozlijedili u Koprivnici. Hajdukovci imaju priliku na Rujevici obraniti naslov i podignuti osmi put Rabuzinovo sunce.


– Nitko sretniji od nas. Osjećamo energiju i ljubav naših navijača, vjerujemo u sebe. Samo moramo ostati mirni. Nadamo se da će i ta mrvica sreće koju u sportu uvijek treba imati biti na našoj strani. Protiv Šibenika ove sezone uvijek je bilo gusto. I oni imaju veliki motiv. Jedanaesterci? Nismo vježbali, drugo je pucati na treningu, drugo na utakmici pod pritiskom.


S druge strane Šibenčani, u ulozi gosta na Rujevici, vjeruju da mogu iznenaditi.


– Nakon depresivnog vikenda i ispadanja idemo na pozitivu, momčad je spremna i znaju što moraju za uspjeh protiv Hajduka koji je u dobroj formi – kaže Damir Čanadi, trener Šibenika. – Znamo da nismo favoriti, javnost nam daje 10 posto šansi i mi živimo za tih 10 posto. Psihološka priprema? Pripremali smo se, trebalo je dignuti momčad. Znamo što nam je taktički činiti, a trkački moji igrači moraju jako puno. Ovo je prilika da dokažemo vrijednost, prilika za dokazivanje. Želim da budemo hrabri, agresivni i moćni. Jedan trenutak u nogometu često može sve odlučiti.


Čanadi je dodao kako imaju ideju za utakmicu, 14, 15 igrača koji mogu odigrati na visokoj razini. U konkurenciju se vraćaju Perić i Pozo.


– Jedanaesterci? Nismo ih trenirali. Đaković ili Rogić na vratima? Đaković.