Kalle Rovanperä

Finac postao najmlađi pobjednik u povijesti Svjetskog reli prvenstva, na utrci u Estoniji slavio ispred Breena

Hina

Foto Jaanus Ree, Red Bull

Foto Jaanus Ree, Red Bull

Rovanperä, koji je na Croatia Rallyju odustao već na prvom brzincu, došao je do prve pobjede u karijeri tako što je gotovo stalno bio u vodstvu i na kraju je slavio sa 59,9 sekundi prednosti u odnosu na Irca Craiga Breena



TALLINN Finski vozač 20-godišnji Kalle Rovanperä (Toyota) u nedjelju je pobijedio na Estonskom reliju, sedmoj utrci ovogodišnjeg Svjetskog reli prvenstva, te je tako postao najmlađi pobjednik u povijesti u elitnom razredu natjecanja u reliju.


Nadmašio je svoga sunarodnjaka i sadašnjeg mu šefa ekipe Jari-Mattija Latvalu, koji je 2008., kada je imao 22 godine, upisao prvu pobjedu u karijeri na Švedskom reliju.


Rovanperä, koji je na Croatia Rallyju odustao već na prvom brzincu, došao je do prve pobjede u karijeri tako što je gotovo stalno bio u vodstvu i na kraju je slavio sa 59,9 sekundi prednosti u odnosu na Irca Craiga Breena (Hyundai), dok je treće mjesto osvojio Belgijac Thierry Neuville (Hyundai) sa minutom i 12.4 sekundi zaostatka.




Aktualni i sedmerostruki svjetski prvak Francuz Sebastien Ogier je u svojoj Toyoti bio četvrti (+1:24.0), ali i dalje uvjerljivo drži vodeće mjesto u ukupnom poretku sa 148 bodova. Slijedi Velšanin Elfyn Evans sa 111, treći Neuville ima 96, a Kalle Rovanperä je četvrti sa 82 boda. Sljedeća utrka je u Belgiji od 13. do 15. kolovoza.