Svjetski kup

Filip Zubčić starta šesti na subotnjem veleslalomu u Santa Caterini

Hina

Filip Zubčić/Foto REUTERS

Filip Zubčić/Foto REUTERS

Zubčić je jedini hrvatski predstavnik u Santa Caterini, koja je preuzela organizaciju dvaju veleslaloma od francuskog Val d'Iserea



SANTA CATERINA Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić dobio je startni broj šest za subotnju veleslalomsku utrku koja se boduje za Svjetski kup, a bit će održana u talijanskoj Santa Caterini.


Prije Zubčića će stazom proći Norvežanin Leif Kristian Nestvold-Haugen, Francuz Alexis Pinturault, Švicarac Marco Odermatt, Amerikanac Tommy Ford i Slovenac Žan Kranjec. Pobjednik prvog veleslaloma voženog na otvaranju nove sezone Svjetskog kupa u austrijskom Soeldenu, Norvežanin Lucas Braathen, startat će kao osmi.


Zubčić je jedini hrvatski predstavnik u Santa Caterini, koja je preuzela organizaciju dvaju veleslaloma od francuskog Val d’Iserea.




Subotnja prva vožnja će započeti u 10.30 sati, a druga u 13.30 sati, dok će u nedjelju prva vožnja startati u 10, a druga u 13 sati.


Skijašice će se ovog vikenda za bodove boriti na dva u superveleslaloma u Sankt Moritzu, a na tim utrkama nema hrvatskih predstavnica. I u subotu i u nedjelju start utrke je predviđen za 11.30 sati.