VELIKO PRIZNANJE ZA BABU

Fenomenalni Bojan Bogdanović proglašen najboljim igračem tjedna u NBA-u, prvi put još od 2019. godine

Portal Novi list

Bojan Bogdanović šutira preko Buddyja Hielda/Foto REUTERS

Bojan Bogdanović šutira preko Buddyja Hielda/Foto REUTERS

Hrvatski reprezentativac je prvi igrač Jazza koji je proglašen najboljim igračem tjedna još od njegovog suigrača Rudyja Goberta, koji je to priznanje dobio još u ožujku 2019. godine. Bogdanoviću je ovo drugo takvo priznanje, a prvo je dobio također 2019. godine, ali u veljači, i to kao igrač Indiana Pacersa.RIJEKA Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović proglašen je igračem tjedna Zapadne konferencije NBA lige.


Bogdanovićev Utah Jazz tijekom prošloga tjedna je ostao neporažen (4-0), a Babo je u tom periodu u prosjeku bilježio 29,3 poena (na 62,3 % ukupne realizacije i 53,8 % trice), 4,5 skoka i 1,5 asistencija.


Mostarac je u ponedjeljak ubacio 25 poena, u srijedu 24, da bi u petak ostvario rekord karijere od 48 poena.
“Momčad me treba, traže od mene da zabijam, pogotovo sada bez Donovana (Mitchella). Volio bih da je s nama na terenu, ali bez njega znam da ću dobiti više šutova nego što inače dobivam tijekom sezone, tako da sada ne moram forsirati loše šutove samo da me krene, nego sam više opušten. Sve je to dobro za moje samopouzdanje, to je najbitnije za svakog igrača u ovoj ligi. Nadam se da ću nastaviti ovako i u doigravanju”, rekao je Bogdanović.


Hrvatski reprezentativac je prvi igrač Jazza koji je proglašen najboljim igračem tjedna još od njegovog suigrača Rudyja Goberta, koji je to priznanje dobio još u ožujku 2019. godine. Bogdanoviću je ovo drugo takvo priznanje, a prvo je dobio također 2019. godine, ali u veljači, i to kao igrač Indiana Pacersa.