ATP Doha

Federer se pobjedom vratio tenisu nakon dugačke pauze, u napetom dvoboju svladao Evansa

Hina

Roger Federer/Foto Reuters

Roger Federer/Foto Reuters

U prethodnih 13 mjeseci Švicarac je prošao dva operativna zahvata na koljenu, a u dvoboju protiv Evansa je pokazao da će još uvijek konkurirati za pobjede na najvećim teniskim turnirima



DOHA Švicarski 39-godišnji teniski majstor Roger Federer (ATP – 6.) vratio se na ATP Tour nakon 14-mjesečnog izbivanja zbog ozljede koljena i u napetom i neizvjesnom dvoboju drugog kola na turniru u Dohi svladao 30-godišnjeg Britanca Daniela Evansa (ATP – 28.) sa 7-6 (8), 3-6, 7-5 nakon dva sata i 24 minute igre.


Federer je tako u osmom nastupu u Dohi i osmi put stigao do četvrtfinala u kojem će mu suparnik biti Gruzijac Nikoloz Basilašvili (ATP – 42.) koji je sa 6-2, 6-2 svladao Tunižanina Maleka Jazirija. Federer je u Dohi posljednji puta nastupio 2012., a iz glavnog katarskog grada je triput odlazio kao pobjednik (2005., 2006. i 2011.).


U prethodnih 13 mjeseci Švicarac je prošao dva operativna zahvata na koljenu, a u dvoboju protiv Evansa je pokazao da će još uvijek konkurirati za pobjede na najvećim teniskim turnirima.