Počela smotra

EP u karateu: Garibović u finalu, Riječanka Battaia poražena u repasažu

Ivana Vaupotić

Lucia Battaia, Boran Berak i Lea Vukoja/Foto A. KRIŽANEC

Lucia Battaia, Boran Berak i Lea Vukoja/Foto A. KRIŽANEC

Riječka karatistica Lucia Battaia svoju je premijeru na smotri Staroga kontinenta završila u prvoj borbi repasaža za broncu u kategoriji do 61 kilogramaRIJEKA Enes Garibović plasirao se u finale kategorije do 84 kilograma na Europskom prvenstvu, što je jučer počelo u španjolskoj Guadalajari. Hrvatski karatist u prvom je kolu bio slobodan, potom je redom pobjeđivao Britanca Joe Kellawaya (2:0), Gruzijca Luku Vasadzea (1:0) te Austrijanca Lucu Rettenbachera (4:0), nakon čega je plasman u finale osigurao pobjedom protiv Nizozemca Briana Timmermansa (2:2) zahvaljujući “senshuu” ili prvom osvojenom bodu.


Bit će to treći Garibovićev pohod na odličje, prije dvije godine u Poreču je osvojio broncu u kategoriji do 75 kilograma, prošle godine u Turskoj postao je viceprvak Europe u kategoriji do 84 kilograma. Protivnik u subotnjem finalu, u kojem će ići po jedino odličje koje mu nedostaje, bit će mu Talijan Michele Martin.


– Bio sam stabilan, siguran u sebe. Ne opterećujem se sa zlatom, imam još puno posla i s ekipom – poručio je Garibović.
Riječka karatistica Lucia Battaia svoju je premijeru na smotri Staroga kontinenta završila u prvoj borbi repasaža za broncu u kategoriji do 61 kilograma. Karatistica Championa natjecanje je otvorila pobjedom protiv Azerbajdžanke Renate Arabli (1:0), dok je u drugom kolu od nje uspješnija bila Njemica Reem Khamis (2:0), kasnija finalistica, koja ju je povukla u repasaž za broncu u kojem ju je pobijedila Poljakinja Weronika Mikulska (3:0).


Lucija Lesjak zaustavljena je u prvoj borbi repasaža za broncu u kategoriji preko 68 kilograma nakon što je poražena od Slovenke Zale Marije Zibret (1:2), Sadea Bećirović stigla je do četvrtfinala kategorije do 68 kilograma u kojem je uspješnija bila Talijanka Silvia Semeraro (2:1), jednako kao i Ivan Martinac, kojeg je u četvrtfinalu pobijedio Belgijac Quentin Mahauden (4:0)


Svoje nastupe odradili su i kataši, Matija Relić zauzeo je 11. mjesto, dok je Sara Malčec natjecanje završila na 13. mjestu.