KRAJ PRAZNIM TRIBINAMA

Englezi puštaju na tribine navijače koji su se cijepili ili preboljeli COVID, finale FA kupa pred 21 000 gledatelja

Hina

Wembley/Foto REUTERS

Wembley/Foto REUTERS

Na polufinalu FA kupa između Leicester Cityja i Southamptona 8. travnja bit će 4.000 gledatelja, na finalu Liga kupa između Manchester Cityja i Tottenhama, 25. travnja bit će dozvoljeno 8.000 gledatelja, a na finalu FA kupa koje je na programu 15. svibnja na tribinama Wembleyja bit će 21.000 gledatelja.LONDON Jedno polufinale, te finale FA kupa, te finale Liga kupa igrat će se na stadionu Wembley pred ograničenim brojem gledatelja, objavio je Engleski nogometni savez (FA).


Na polufinalu FA kupa između Leicester Cityja i Southamptona 8. travnja bit će 4.000 gledatelja, na finalu Liga kupa između Manchester Cityja i Tottenhama, 25. travnja bit će dozvoljeno 8.000 gledatelja, a na finalu FA kupa koje je na programu 15. svibnja na tribinama Wembleyja bit će 21.000 gledatelja.


FA će ove tri utakmice koristiti kao dio pilot projekt vladina “Covid status certifikata”. Uzimat će se u obzir je li pojedinac primio cjepivo, je li nedavno imao negativan test na koronavirus ili je bio pozitivan u prethodnih šest mjeseci.
Trenutačno se razmišlja kako će navijači demonstrirati svoj Covid status putem “digitalnih i nedigitalnih ruta”.


UTAKMICE S GLEDATELJIMA


8. travnja – polufinale FA kupa: Leicester – Southampton (Wembley, 4.000 gledatelja)


25. travnja – finale Liga kupa: Manchester City – Tottenham (Wembley, 8.000 gledatelja)


15. svibnja – Finale FA kupa (Wembley,  21.000 gledatelja)