Kvalifikacije za EURO

Englezi na Wembleyju svladali Ukrajinu, Kekova Slovenija upisala i drugu pobjedu zaredom

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Harry Kane istaknuo je svoj status najboljeg engleskog strijelca na međunarodnoj razini, a Bukayo Saka ponovno je zabljesnuo u ugodnoj pobjedi.



LONDON Engleski nogometaši svladali su u dvoboju C skupine kvalifikacija EURA na Wembleyu selekciju Ukrajine s 2-0.


Englezi su prije tri dana slavili kod europskih prvaka Talijana, a na Wembleyu su došli do još jedne pobjede u teškoj skupini.
Harry Kane istaknuo je svoj status najboljeg engleskog strijelca na međunarodnoj razini, a Bukayo Saka ponovno je zabljesnuo u ugodnoj pobjedi.


Nakon što je postigao rekordni  54. gol u 2-1 pobjedi nad Italijom u četvrtak, Kane je u 37. minuti iz voleja zabio i svoj 55. pogodak, a Arsenalov mladić Saka zatim je udvostručio vodstvo prije poluvremena senzacionalnim golom koji je utišao goste i njihovih 4000 navijača. Ukrajina je imala svoje trenutke i pritiskala je u drugom dijelu, ali nikada nije izgledala sposobna izbjeći poraz od Engleske.




Slovenska nogometna reprezentacija je, po pobjedi u Kazahstanu, dobro obavila i svoju prvu zadaću na domaćim terenima svladavši  San Marino s 2-0. Slovenija je povela u 56. minuti preko Benjamina Šešeka, a u 60. minuti autogol je postigao Roberto Di Maio. U ovoj skupini Danska je danas senzacionalno u Kazahstanu izgubila sa 2-3, večeras će još snage odmjeriti Sjeverna Irska i Finska.


Iznimno uvjerljivi bili su Islanđani koji su čak sa 7-0 slavili kod LIhtenštajna u Vaduzu. Aron Gunnarsson (48,68, 73pen) zabio je “hat-trick” za sjevernjake u drugom poluvremenu, a po jedan su zabili Olafsson (3), Haraldsson (38), Gudjohnsen (85) i Ellertsson (87).