Hrvatska tenisačica

Emotivna Donna Vekić skoro zaplakala nakon prolaska u osminu finala Igara: “Ponosna sam, borila sam se kao lavica”

Hina

Donna Vekić/Foto REUTERS

Donna Vekić/Foto REUTERS

Koljeno? Vidjet ćemo... To je nešto što ću morati balansirati sljedećih par mjeseci. Sve je u redu sa koljenom, ali sve je još svježe nakon operacije. Imam dobar tim sa mnom i vjerojatno će biti sve u redu, kazala je Donna i pritom skoro briznula u plačTOKIO Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u osminu finala olimpijskog turnira u Tokiju nakon što je u susretu 2. kola pobijedila treću tenisačicu svijeta Bjeloruskinju Arinu Sabalenke sa 6-4, 3-6, 7-6 (3).


Vekić je u prvom kolu nakon velike borbe dobila Dankinju Caroline Garciju sa 6-2, 6-7 (2), 6-3 nakon dva sata i 48 minuta borbe. U drugom kolu ju je očekivala wimbledonska polufinalistica i treća tenisačica svijeta Bjeloruskinja Arina Sabalenka. Bila je to nova, velika drama, ali i nova pobjeda.


“Da, ponosna sam i na jučerašnji i na današnji meč. Arina ove godine igra najbolji tenis ikada, treća je na svijetu i nije je lako pobijediti, čak je i vodila u trećem setu. Ali borila sam kao lavica i na kraju pobijedila”, kazala je Donna, koja je u dva meča u Tokiju provela skoro pet i pol sati po užarenom suncu i nesnosnim uvjetima.
“Ma to je čak i dobro za mene. Falilo mi je treninga nakon operacije koljena, pa dobro iskorištavam svu satnicu ovdje.  Ove pobjede će mi dati dosta samopouzdanja za sljedeće mečeve. Koljeno? Vidjet ćemo… To je nešto što ću morati balansirati sljedećih par mjeseci. Sve je u redu sa koljenom, ali sve je još svježe nakon operacije. Imam dobar tim sa mnom i vjerojatno će biti sve u redu”, kazala je Donna i pritom skoro briznula u plač.


U borbi za četvrtfinale igrat će s Kazahstankom Ribakinom.


“Nismo nikad igrale, a niti trenirale, tako da je ne znam. Napravit ćemo analizu i spremit se”, kazala je Osječanka.