Veliki rođendan

Dvadeseta obljetnica gimnastičkog kluba: Vita postala dio riječkog identiteta

Mlade članice Vite/Foto V. KARUZA

Mlade članice Vite/Foto V. KARUZA

Hvala svima koji su pridonijeli radu našega kluba u bilo kojem obliku. Imamo se čime i pohvaliti jer smo tijekom ovih 20 godina ostvarili velike rezultate - kaže predsjednica Vite Katja Luketić



RIJEKA U Astronomskom centru Rijeka jučer se slavio rođendan. I to ne bilo kakav, već Gimnastičkog kluba Vita, koji je proslavio 20. obljetnicu uspješnog rada u krugu najbližih suradnika i prijatelja.


– Hvala svima koji su pridonijeli radu našega kluba u bilo kojem obliku. Imamo se čime i pohvaliti jer smo tijekom ovih 20 godina ostvarili velike rezultate. Prije svega naše reprezentativke Ines Salopek i Ema Kajić, koje su s nastupile na brojnim Svjetskim kupovima.


Katja Luketić

Katja Luketić/Foto V. KARUZA


Ema se i danas bavi gimnastikom i radi kao asistentica na Kineziološkom fakultetu u Splitu. Nadamo se da ćete nas i dalje podržavati, kao i da ćemo u idućih 20 godina ostvariti još bolje rezultate – rekla je predsjednica Vite Katja Luketić u uvodu proslave, kojoj su nazočili i dogradonačelnik Rijeke Marko Filipović, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković, predsjednik Zajednice sportova Primorsko-goranske županije Veljko Karabaić, treneri i gimnastičarke Vite.




– Čestitam vam 20 godina rada, to nije malo. U tom razdoblju čovjek završi osnovnu i srednju školu te fakultet. Svojim djelovanjem postali ste dio riječkog identiteta. Sada slavimo u nešto drugačijim okolnostima, nadam se da ćemo se nalaziti i na nekim drugim obljetnicama – rekao je dogradonačelnik Rijeke Marko Filipović, koji je predsjednici Vite Katji Luketić darovao medalju Europske prijestolnice kulture.


Pun riječi hvale za slavljenike bio je i Veljko Karabaić.


– Ponosan sam na ovaj klub i emotivno doživljavam ovu vašu obljetnicu. Budući da ja mislim malo duže živjeti, želim vam uspješnih sljedećih 50 godina – rekao je Karabaić.


NA DISTANCI - Najbliži prijatelji i suradnici kluba/Foto V. KARUZA

NA DISTANCI – Najbliži prijatelji i suradnici kluba/Foto V. KARUZA


U okviru proslave prikazan je i film o Gimnastičkom klubu Vita, klubu koji je osnovan 15. lipnja 2000. godine, a odgojio je brojne generacije gimnastičarki, koje su uspješne ne samo u sportu već i u drugim sferama života. Jedna od suosnivačica i zaštitni znak kluba s Belvedera svakako je Julija Ljubančić, trenerica i svjetski priznata sutkinja.


– U našem je klubu svatko dobrodošao i želimo da se naše članice tako i osjećaju. Svako naše dijete dobiva jednaku pažnju, bilo da se sprema za svoj prvi nastup ili za Olimpijske igre. Tijekom ovih 20 godina ugradila sam sve svoje znanje i osobni pristup svakom djetetu i to ne bih promijenila ni za što – poručila je Julija Ljubančić.


Priznanja i zahvalnice

Gimnastički klub Vita svojim je sportskim prijateljima i suradnicima uručio priznanja i zahvalnice za dugogodišnju uspješnu suradnju. Priznanja su dobili Zlatko Komadina, Sonja Šišić, Vojko Obersnel, Zdravko Ivanković, Amra Fajić, Riječki sportski savez, Hrvatski gimnastički savez, Iva Murat Kojić, Renato Kostović i Veljko Karabaić, dok su zahvalnice uručene Katji Luketić, Juliji Ljubančić, Stanku Pavliniću, Mileni Lipovščak, Dušku Glavičiću, Andriji Crniću, Davidu Wyattu Kondrisu, Deanu Kukecu, Larisi Alinčić, Emi Kajić, Ines Salopek, Evi Crepulja, Iri Popović, Ivani Jerolimov, Raku Vukoviću, Antoniji Capić i Borisu Kureliću.