ROLAND GARROS

Druga tenisačica svijeta kažnjena s 15.000 dolara zbog prekršaja Kodeksa, prijeti joj izbacivanje s turnira i suspenzija

Hina

Naomi Osaka/Foto REUTERS

Naomi Osaka/Foto REUTERS

Odluku o kazni Osaki donijelo je Vijeće svih Grand Slam turnira, a osim s izbacivanjem s ovogodišnjeg Roland Garrosa, Japanki je upućena i prijetnja suspenzijom s ostala tri najveća teniska turnira.PARIZ Trenutačno druga tenisačica svijeta, Japanka Naomi Osaka kažnjena je sa 15.000 dolara zbog nedolaska na konferenciju za medije nakon 6:4, 7:6 (4) pobjede protiv Rumunjke Patricije Marije Tig u susretu 1. kola Roland Garrosa, a organizatori su joj zaprijetili i izbacivanjem s turnira ako nastavi bojkotirati medije.


Odluku o kazni Osaki donijelo je Vijeće svih Grand Slam turnira, a osim s izbacivanjem s ovogodišnjeg Roland Garrosa, Japanki je upućena i prijetnja suspenzijom s ostala tri najveća teniska turnira.


Osaka, dvostruka osvajačica US Opena (2018, 2020) i Australian Opena (2019, 2021), uoči turnira je izjavila kako neće razgovarati s predstavnicima medija tijekom Roland Garrosa zbog problema vezanih uz “mentalno zdravlje”.
“Upozorili smo Naomi Osaku da, ako će nastaviti ignorirati svoje medijske obaveze tijekom turnira, samu sebe izlaže posljedicama koje nosi kršenje Kodeksa o ponašanju. Kao što se može očekivati, ponavljanje prekršaja povlači teže sankcije uključujući i izbacivanje s turnira te povlači veću istragu koja može voditi ka budućim suspenzijama s Grand Slam turnira”, objavilo je Vijeće.