POČAST KOŠARKAŠKOM MOZZARTU

Dražen Petrović bi danas slavio 57. rođendan, njegov rodni Šibenik priredio brojna događanja

Portal Novi list

Postavljanje velikog Draženovog dresa/Foto: PIXSELL

Postavljanje velikog Draženovog dresa/Foto: PIXSELL

Uz razna slavlja tradicionalno je u čast velikana na zgradi gradske uprave izvješen golemi narančasti dres Šibenke s Draženovom četvorkom, dimenzija 7x5 metara.



RIJEKA Na današnji dan 22. listopada 1964. godine rodio se jedan od najvećih hrvatskih sportaša, a i uopće s ovih prostora, “košarkaški Mozzart” Dražen Petrović.


Legendarni Dražen Petrović danas bi slavio 57. rođendan, a u njegovom rodnom Šibeniku i ove godine će se taj događaj posebno obilježiti.


Središnja manifestacija obilježavanja Draženovog rođendana održat će se kod spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu danas u 11 sati kada će u zrak biti pušteni narančasti baloni u znak sjećanja na Dražena. Nakon prigodnog programa vijenci će biti položeni i kod Draženovog koša u Ulici Petra Preradovića.




Osim toga, u organizaciji OKK Dražen Petrović u subotu će se održati turnir Sjećanje na Dražena, a kao i šesto izdanje cestovnih atletskih utrka Šibenskih deset i Draženova četvorka – Prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju.


Osim toga, tradicionalno je u čast velikana na zgradi gradske uprave izvješen golemi narančasti dres Šibenke s Draženovom četvorkom, dimenzija 7×5 metara.