Boćanje

Drama na startu Prve ženske boćarske lige, Dora Fućak pogodila nemoguće za bod Čavjanki

Zlatko Horvat

BOD ZA ČAVLE ŠB VELIK KAO UČKA - Dean Klarić s igračicama/Foto Čavle ŠB

BOD ZA ČAVLE ŠB VELIK KAO UČKA - Dean Klarić s igračicama/Foto Čavle ŠB

Dora Fućak je s dvije boće pogodila pet suparničkih, a na kraju je ukoštala za pobjedu i ukupno neriješen ishod - kaže Dean Klarić, trener Čavjanki



PULA Prvo kolo Prve ženske boćarske lige odmah je donijelo veliki derbi, reprizu prošlogodišnjeg finala doigravanja. Sastali su se prvakinje Pula i Čavle ŠB, a njihov veliki dvoboj završio je neriješeno – 12:12.


– Odmah derbi i odmah vrhunska utakmica. Puljanke su se pojačale, iz naših redova prešla je kod njih Ema Maršanić, koja im je donijela širinu u brzim disciplinama. Tu su nas i dobili – kaže Dean Klarić, trener Čavjanki, koje su Puljankama uzvratile u finišu, u paru klasično, s tri pobjede izjednačile su na 12:12. Posebno je dramatično bilo u dvoboju Ana Stančić i Jolante Gozdan protiv Dore Fućak i Lorne Žagar, kojima je pripomogla Roberta Petrović. Završilo je 12:13.


– Taj susret je bio ključ našeg boda. U tom susretu se dogodilo nešto što sam prvi put vidio u svojih 30 godina u boćanju. Dora Fućak je s dvije boće pogodila pet suparničkih, a na kraju je ukoštala za pobjedu i ukupno neriješen ishod… – kaže Klarić.




Puljanke ne samo što su aktualne hrvatske prvakinje, već su i prvakinje Europe. Ovaj bod ima stoga veliku vrijednost za Klarićevu ekipu jer je ostvaren na gostovanju kod sastava koji predvode reprezentativke Nives jelovica i Ria Vojković.


– Ovaj susret dao nam je do znanja na čemu još moramo raditi, ali i pokazao je da im možemo parirati. Naime, Puljanke su prije mjesec dana osvojile europsku krunu, a mi smo s nekoliko mladih igračica, koje su dobile priliku i opet će je dobiti, osvojili vrijedan bod. Radimo, odgajamo, stvaramo mlade igračice, uz standardno dobre reprezentativke, koje su uhvatile dobar zalet pred Svjetsko prvenstvo, a tu mislim na Carrolinu Bajrić i Nikol Belasić.


Sedam je ekipa u Prvoj ligi, tu su još Rudar, Kastav, Marinići, Drenova i Komiža.


– Liga će biti zanimljiva. Slijedi stanka do 19. studenog, ali dogovorili smo prijateljske utakmice vikendom kako bismo ostali u natjecateljskom ritmu, dok će se reprezentativke ionako naigrati – zaključuje Klarić.


Pula – Čavle ŠB 12:12


Pojedinačno (4:0): Jelovica – Žagar 13:0, Vojković – Vukelić 10:7; par (0:8): Maršanić, Zemunović – Bajrić, Belasić 0:13, Stančić, Gozdan – Fućak, Žagar, Petrović 12:13, Zemunović, Vojković – Nimčević, Bajrić 5:11, Rupena Stančić, Itrić, Božić – Belasić, Vukelić 0:13; trojka (0:2): Rupena Stančić, Stančić, Božić, Gozdan – Nimčević, Svetić, Margan 2.12; krug (2:0): Jelovica – Margan 26:20; brzinsko (2:0): Maršanić – Fućak 30:22; precizno (0:2): Jelovica – Nimčević 8:13; valjanje (2:0): Zemunović – Belasić 28:26; štafetno (2:0): Vojković, Maršanić – Bajrić, Fućak 46:28.


Rudar – Kastav 9:15


Pojedinačno (1:3): Tončinić – Vlaše 10:10, Klanjac – Šimac 6:10; par (2:6): Benazić, Stepančić – Rundić, Ogrizek 4:9, Ponjavić, Širok – Šebelja, Šimac 5:13, Tončinić, Stanić – Ogrizek, Cvečić 5:6, Benazić, Gobo – Oreščanin, Rundić 10:9; trojka (0:2): Vratonja, Novaković, Stanić – Šebelja, Oreščanin, Cvečić, Abram 4:13; krug (2:0): Klanjac – Vlaše 18:16; brzinsko (0:2): Stanić – Šebelja 2/27:8/22; precizno (2:0): Klanjac – Vlaše 5:4; valjanje (2:0): Tončinić – Rundić 21:18; štafetno (0:2): Stepančić, Širok – Šimac, Ogrizek 1/41:8/27.