WTA TENERIFE

Donna Vekić uvjerljivo svladala prvu prepreku na Tenerifima, u dva seta pala je Alison Riske

Hina

Donna Vekić/Foto REUTERS

Donna Vekić/Foto REUTERS

Vekić je sa 6-1, 6-4 nadjačala osmu nositeljicu turnira, a u drugom kolu će igrati protiv Rumunjke Irine Camelije Begu, 56. igračice s WTA ljestvice.TENERIFE Hrvatska tenisačica Donna Vekić uvjerljivo je odradila posao u 1. kolu na WTA turniru na Tenerifima gdje je u dva seta svladala Amerikanku Alison Riske.


Vekić je sa 6-1, 6-4 nadjačala osmu nositeljicu turnira, a u drugom kolu će igrati protiv Rumunjke Irine Camelije Begu, 56. igračice s WTA ljestvice.


Nakon što je prošla kvalifikacije Vekić (101. na svijetu) je suvereno preskočila i prvu prepreku u glavnom turniru, a posebno je impresivna bila u prvom setu u kojem je projurila kraj Amerikanke koja se nalazi na 49. mjestu WTA ljestvice.
Drugi set je Vekić otvorila novim breakom, ali je Riske odmah vratila izgubljeno te je svaka tenisačica držala svoj početni udarac do 3-3. Tada je Vekić napravila novi break i tu prednost sačuvala do kraja.


Čak 19 poena više, u kratkom meču, Vekić je osvojila u odnosu na svoju suparnicu (57-38), a savršeno je koristila sve break prilike u meču (četiri od četiri).