SP U RUKOMETU

Domagoj Duvnjak: “Igrali smo onako kako mi znamo, sve smo bolji kako turnir odmiče”

Hina

Domagoj Duvnjak/Foto REUTERS

Domagoj Duvnjak/Foto REUTERS

"Mladi su fenomenalni, mi 'starci' pokušavamo pomoći. Imamo stvarno fenomenalnu kemiju u ekipi. Igramo za dva dana protiv Argentine. Nadam se da ćemo biti blizu četvrtfinala", rekao je kapetan.KAIRO Hrvatski rukometaši su u prvoj utakmici drugog kruga na Svjetskom prvenstvu u Egiptu svladali Bahrein s 28:12 (13:8), a kapetan Domagoj Duvnjak smatra da je tajna uvjerljive pobjede u tome što su on i suigrači od prve do zadnje minute igrali onako kako znaju.


“Mislim da smo pokazali da naša obrana 6-0 može jako dobro funkcionirati. Marin je bio fenomenalan na golu, tako da smo lagano pobijedili. Tajna je u tome da smo igrali od prve do šeszdesete minute onako kako mi znamo. Imam osjećaj da što turnir odmiče, da smo mi sve bolji i bolji“, izjavio je Duvnjak i posebno pohvalio mlađe snage:


“Imali smo kiks protiv Japana, nakon kojeg nitko nije bio zadovoljan, ali iz utakmice u utakmicu se dižemo. Mladi su fenomenalni, mi ‘starci’ pokušavamo pomoći. Imamo stvarno fenomenalnu kemiju u ekipi. Igramo za dva dana protiv Argentine. Nadam se da ćemo biti blizu četvrtfinala.”
Zlatko Horvat je s osam pogodaka bio najbolji strijelac utakmice, ali smatra da je pobjedu donijela obrana.


“Stvarno smo dobro otvorili utakmicu, pogotovo u obrani, sve smo im zatvorili. Mislim da je rezultat bio 9:2. Dalje smo kontrolirali utakmicu, izrotirali se, nadam se da se nitko nije previše potrošio.”


Horvat ističe dobro poznavanje suparnika kao jedan od glavnih preduvjeta za ovako uvjerljivu prezentaciju.


“Naravno da je dobra bila prirema. Uglavnom ono što smo gledali, tako su i radili pa nam je bilo lakše. Bili smo svjesni što nam znači utakmica. Kad se razmašu, znaju biti opasni, tako su i ugrabili olimpijske igre.”


Popularni “Zlaja” je izludio odličnog vratara bahreinske reprezentacije svojim odmjerenim lobovima.


“Tko god prati rukomet zna da mi je to specijalnost. Danas ih je, mislim, pet bilo. Svi su ušli, tako da sam sretan.”


Sretan je bio i Igor Karačić koji je nakon dugo vremena ponovno zaigrao.


“Pobijedili smo jednog teškog protivnika. Bili smo koncentrirani na to kako su oni odigrali neke prethodne utakmice. Bili smo svih šeszdeset minuta ‘unutra’. Isprobao je trener sve, evo, i ja sam se vratio. Pokušao sam. Ovo mi je nakon dva i pol mjeseca bio praktično prvi rukometni trening. Još sam ‘pod ručnom’, vidi se, ali bit će to dobro kad dođu najvažnije utakmice“, uvjeren je jedan od stožernih igrača ove reprezentacije koji je bio jako zadovoljan izvedbom momčadi u prvom nastupu nakon presljenja iz Aleksandrije u Kairo.


“Obrana je bila besprijekorna, golmani naši, jedan i drugi. Ne znam što nije funkcioniralo. Možda u nekim trenucima u napadu smo bili ‘pod ručnom’, ali to je bilo sasvim dovoljno.”


U petak je za Hrvatsku dan odmora i pripreme za subotnji dvoboj protiv Argentine, u kojem pobjeda donosi plasman u četvrtfinale bez obzira na ishode preostalih utakmica.