Giro d'Italia

Domaći biciklist pobjednik 15. etape Gira, još uvijek bez promjena u ukupnom redoslijedu

Hina

Giulio Ciccone/Foto REUTERS

Giulio Ciccone/Foto REUTERS

Velika skupina biciklista, sa svim najboljima u ukupnom redoslijedu, dopustila je određene bjegove tijekom etape, kontrolirajući da među njima ne bude nitko opasan za vrh poretka.COGNE Talijanski biciklist Giulio Ciccone iz Trek-Segafreda pobjednik je 15. etape Giro d’Italije koja se vozila od Rivarola Canavesea do Cognea u dužini od 177 kilometara.


Brdska etapa imala je dva zahtjevna uspona, a iako je konfiguracija etape nudila moguće promjene u ukupnom redoslijedu one se nisu dogodile.


Velika skupina biciklista, sa svim najboljima u ukupnom redoslijedu, dopustila je određene bjegove tijekom etape, kontrolirajući da među njima ne bude nitko opasan za vrh poretka.
Tako se na posljednjem usponu najboljim pokazao domaći adut Ciccone koji je pobjegao svim suparnicima te je upisao svoju sedmu etapnu pobjedu u karijeri, a treću na Giro d’Italiji. Na kraju je Ciccone ostvario čak minutu i pol bolje vrijeme od drugoplasiranog Kolumbijca Santiaga Buitraga, dok je treći bio Španjolac Antonio Pedrero s više od dvije minute zaostatka.


U ukupnom redoslijedu prvo mjesto zadržao je Ekvadorac Richard Carapaz te ima sedam sekundi prednosti u odnosu na Australca Jaija Hindleyja, odnosno, pola minute bolje vrijeme od Portugalca Joaa Almeide.


U ponedjeljak je na Giru slobodan dan.