Tenis

Dodig ostao bez naslova u Dubaiju, Nizozemac i Nijemac u svojem prvom nastupu osvojili trofej

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Zanimljivo, ovo je prvi zajednički nastup Griekspoora i Struffa te su odmah osvojili trofej, dok su Dodig i Krajicek po 16. put stigli zajedno do finala, a sada im je omjer 8-8



DUBAI Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije s Amerikancem Austinom Krajicekom uspio osvojiti naslov pobjednika na ATP turniru u Dubaiju u konkurenciji parova, u finalu su uspješniji od njih bili Nizozemac Tallon Griekspoor i Nijemac Jan-Lennard Struff sa 6-4, 4-6, 10-6.


U prvom setu se Dodig i Krajicek nisu uspjeli niti približiti servisu suparnika, dok su Nizozemac i Nijemac dva puta stizali do 15-40. Prvi put, kod 3-3, Dodig je uspio sačuvati početni udarac, ali kod 4-4 Krajicek je pokleknuo.


Nakon što suDodig i Krajicek stigli od 40-0 do izjednačenja i odlučujućeg poena kod vodstva 1-0 u drugom setu uslijedio je odličan servis Struffa kojim je osvojio igru, ali kada je Nijemac servirao kod prednosti 5-4 hrvatsko-američke kombinacije Dodig i krajicek spojili su nekoliko dobrih reterna i poravnali rezultat u meču.




Dodig i Krajicek bolje su otvorili odlučujuću igru, poveli sa 3-1, ali potom su Griekspoor i Struff uzeli četiri poena zaredom te preuzeli kontrolu rezultata koju su i zadržali.


Zanimljivo, ovo je prvi zajednički nastup Griekspoora i Struffa te su odmah osvojili trofej, dok su Dodig i Krajicek po 16. put stigli zajedno do finala, a sada im je omjer 8-8. Bio im je ovo prvi finale u 2024., a naslov čekaju od listopada prošle godine kada su slavili u Pekingu. Dodigu je ovo bio 52. ATP finale u parovima, a ostao je na 24 trofeja.