Nogomet

Dobre vijesti za Dalića. UEFA razmišlja o proširenju broja igrača za EURO

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Prema sadašnjim pravilima, svaka reprezentacija može imati 23 nogometaša prijavljena za Europsko prvenstvo



NYON Europska nogometna federacija (UEFA) na sastanku idućeg mjeseca raspravljat će u mogućnosti proširenja broja igrača za predstojeći EURO 2024. u Njemačkoj.


Prema sadašnjim pravilima, svaka reprezentacija može imati 23 nogometaša prijavljena za Europsko prvenstvo, a predloženo je proširenje na 26 igrača što bi svakako razveselilo izbornike 24 reprezentacije koje će sudjelovati u Njemačkoj, među kojima je i hrvatski strateg Zlatko Dalić.


Kako prenosi njemačka agencija dpa, takav prijedlog UEFA-i je uputilo nekoliko reprezentacija koje će sudjelovati na turniru.




“Dobili smo nekoliko poruka od izbornika reprezentacija koje se tiču ​​broja članova pojedinih momčadi na Euru 2024. Radna skupina UEFA-e i predstavnici reprezentacija sudionica razmotrit će 8. travnja prijedloge izbornika, a mi ćemo proučit će sva moguća rješenja i ideje”, objavila je krovna nogometna organizacija “Starog kontinenta”.


Na posljednjem Europskom prvenstvu 2020. godine zbog epidemije koronavirusa u sastavu je moglo biti 26 igrača, a 26 igrača će reprezentacije moći prijaviti i za World Cup 2026. u SAD, Kanadi i Meksiku. Primjerice sudionici posljednjeg afričkog Kupa nacija, koji je održan početkom ove godine, mogli su prijaviti po 27 igrača.


Ovaj najavljeni sastanak bit će dio šire UEFA-ine radionice na kojoj će se 8. i 9. travnja u Dusseldorfu razgovarati o raznim aktualnim temama s reprezentacijama sudionicama krovne udruge uoči EP-a.