EP ODBOJKAŠICA

Dobar razlog za optimizam: hrvatske odbojkašice danas u drugom kolu igraju protiv Bjelorusije

Luka Medak

Laura Miloš/Foto: PIXSELL

Laura Miloš/Foto: PIXSELL

Emocije su se malo slegle, protiv Bjelorusije krećemo u nove pobjede i nadam se da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu, kao što smo to napravile protiv Švicarske – rekla je Laura MilošRIJEKA Nakon što su odbojkašice Hrvatske Europsko prvenstvo otvorile uvjerljivom pobjedom protiv Švicarske, dan odmora iskoristile su za pripremu za sljedećeg protivnika, reprezentaciju Bjelorusije, protiv koje igraju danas u 17 sati.


– Sretni smo ostvarenom pobjedom protiv Švicarske. Odmorili smo se, odradili trening te proučili videosnimku Bjelorusije i njihovu taktiku. Ovo je natjecanje dosta dugo s puno mečeva te nemamo puno vremena za odmor, no bitno je da se igračice svojom igrom prilagode suparničkom sastavu. U četvrtak smo protiv Švicarske igrali jednu vrstu igre, a već danas protiv Bjelorusije našu igru moramo prilagoditi njima. Nakon te utakmice imat ćemo vremena također proučiti i Italiju – rekao je Daniele Santarelli, izbornik reprezentacije.
Laura Miloš, koja je s 18 poena bila najbolja igračica u utakmici sa Švicarskom, vjeruje u pobjedu i protiv današnjih suparnica.


Opuštanje


– Nakon završene prve utakmice, koju smo svi željno priželjkivali, izašle smo s najboljim mogućim rezultatom. Svi smo jako sretni. Emocije su se u međuvremenu malo slegle, opustile smo se uz naše predivno more koje nam je dalo još više snage za naredne dane. Sada krećemo u nove pobjede i nadam se da ćemo se pokazati u najboljem mogućem svjetlu, kao što smo to napravile protiv Švicarske – optimistična je primačica-pucačica Hrvatske.
Razlog za optimizam hrvatskih odbojkašica sigurno je i dosadašnji pozitivan omjer s Bjeloruskinjama. Ove dvije momčadi već su se srele ranije ovoga ljeta u Zlatnoj ligi, kada su odigrale dva susreta, a Hrvatska je slavila u oba, prvo uvjerljivih 3:0, a zatim 3:2. Uostalom, Bjelorusija u svojoj povijesti nikada nije uspjela Europsko prvenstvo završiti iznad sedmog mjesta, a na onom prije dvije godine bile su tek 22. od 24 ekipe. Bjeloruskinje su također jučer u svojoj prvoj utakmici na prvenstvu izgubile 3:0 od Italije, a nedostatak dana odmora također bi mogao utjecati na njihovu današnju izvedbu. Ipak, reprezentativke znaju da to sve ne treba biti razlog za podcjenjivanje, što je naglasila i Matea Ikić.


Koncentracija


– Nakon prve utakmice bilo je potrebno vremena da nam se slegnu utisci i dojmovi. Danas igramo protiv Bjelorusije, za koju smo se dobro pripremile, ali moramo biti koncentrirane i fokusirane. Bjelorusija je dobra ekipa s kojom smo već nekoliko puta igrale te smo ih pobjeđivale, no sada su se ekipi priključile nove igračice – komentirala je Ikić, jedna od najiskusnijih reprezentativki.


Podsjetimo, Hrvatska je na ovom Europskom prvenstvu u zadarskoj skupini C, a nakon ogleda s Bjelorusijom slijedi joj odmah sutra susret protiv Slovačke u 17 sati. Nakon dana odmora igraju protiv Mađarske 24. kolovoza u 17 sati, a 25. kolovoza u 21 sat protiv najtežeg protivnika i favorita skupine, reprezentacije Italije.