Konferencijska liga

DJURGARDEN – RIJEKA 2:0 KRAJ! Rijeka ispala iz Europe već na startu sezone, lider Švedske zaustavio Bijele

Portal Novilist.hr

Foto HNK Rijeka

Foto HNK Rijeka



RIJEKA Nogometaši Rijeke danas u Stockholmu igraju važan susret u kojem će morati preokrenuti poraz (1:2) iz prvog susreta na Rujevici, ukoliko žele doći do trećeg pretkola Konferencijske lige.


Bijele čekaju pune tribine Tele 2 Arene u Stockholmu, na kojoj će morati “srušiti” trenutnog lidera švedskog prvenstva.


Stigli su službeni sastavi. Dragan Tadić je iznenadio s prvih 11, u veznom će redu započeti Liber, Frigan i Hodža, Vučkić je u vrhu napada, dok su na klupi ostali Obregon, Alvarez, Bušnja, Vrančić…




Trener Rijeke napravio je svjestan rizik, stavio je u početni sastav nekoliko mladih i neiskusnih igrača nakon poraza na Rujevici. Tek je zadnja linija ostala jednaka kao prije tjedan dana, a nju čine Smolčić, Krešić, Pavlović i Vukčević.



90+5. minuta KRAJ! Riječka je europska priča završila već na samom startu sezone, na kraju utakmice u Stockholmu je i zaiskrilo na terenu…


84. minuta GOL! Riječka europska priča je završila, Djurgarden je zabio i drugi gol desetak minuta prije kraja susreta. Zetterström je dugom loptom proigrao Radetinca, koji je odigrao za strijelca Bandu.


74. minuta Ušao je i Halilović, dok je izašao Smolčić.


68. minuta Dobro je sada potegnuo Smolčić, ali je lopta išla ravno u vratara Djurgardena.


58. minuta U igri su Obregon i Bušnja umjesto Libera i Frigana.


56. minuta GOL! Gol domaćina visio je u zraku od početka drugog poluvremena, Djurgarden je jednostavno puno agresivnije otvorio drugi dio, Hien je poentirao iz blizine nakon kornera.


49. minuta Domaći su puno agresivnije otvorili drugo poluvrijeme, sada je Schuller završio akciju udarcem, Labrović je uspio obraniti, ali mu je lopta i ispala iz ruku. Smolčić je očistio opasnost.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme, bez promjena u sastavima.


45. minuta Kraj prvoga dijela. 


44. minuta Greda spasila Riječane, Radetinac je pucao s lijeve strane nakon što se hitri Asoro sjurio u šesnaesterac i ubacio prema suigraču.


41. minuta Bijeli drže loptu u svojim nogama, sada su pokušali kroz nekoliko akcija zaprijetiti, ali nedostaje završni udarac…


35. minuta Velika prilika za Djurgarden, Asoro je pucao nakon prizemnog ubačaja, njegov udarac srećom ide preko gola.


29. minuta Asoro i Hodža su zaradili žute kartone, došlo je do naguravanja uz aut-liniju, Asoro je fauliran, ali je i žestoko krenuo na jednog od igrača Bijelih zbog čega je zaiskrilo na terenu.


27. minuta Evo što jedna nesmotrenost može donijeti, Šveđani su došli do prve prave prilike nakon što je Edvardesen izbio pred gol Rijeke, udarac je prošao vrlo blizu vratnice.


25. minuta Poništen pogodak Rijeke! Ampem je bio za korak prebrz, Hodža je izveo slobodni udarac, a ganski igrač glavom ubacio loptu u mrežu. Ipak, u nedozvoljenoj poziciji…


23. minuta Domaći blok je očistio priliku Rijeke, Selahi je pucao s 20-ak metara.


17. minuta Ivan Smolčić je dobro tukao glavom nakon ubačaja Libera, lopta je prošla malo pored vratnice. Bila je ovo možda i najbolja prilika dosad.


9. minuta Riječani su sada imali dobru priliku nakon brze akcije, Frigan se na kraju sjurio s desne strane te je odlučio pucati na gol, ali prošlo je to pored vratnice. Sudac je uoči njegova udarca pustio prednost nakon grubog ulaska Hiena u Hodžu… Imao je domaći branič sreće što nije zaradio žuti karton.


7. minuta Poprilično miran početak utakmice, sada su domaći imali priliku iz slobodnjaka, ali ubačaj s nekih 25 metara i udarac glavom bili su lagani zadaci za Labrovića.


1.minuta Počela je utakmica u Stockholmu.


DJURGARDEN – RIJEKA 2:0


Tele2 Arena – Sudac: S. Levi (Izrael). Strijelci: 1:0 Hien (55′), 2:0 Banda (84′).


DJURGARDEN (4-3-3): Widell, Johansson, Hien, Ekdal, Bengtsson, Finndell (od 84′ Banda), Schuller (od 88′ Andersson), Eriksson, Asoro (od 74′ Wikheim), Edvardsen, Radetinac.


RIJEKA (4-1-4-1): Labrović, Smolčić (od 74′ Halilović), Krešić, Pavlović, Vukčević, Liber (od 58′ Obregon), Frigan (od 58′ Bušnja), Selahi (od 88′ Alvarez), Hodža, Ampem, Vučkić (od 88′ Karrica).