KARLOVIĆ NEUMORAN

Div sa Šalate ispalio 25 asova i 17. put u karijeri izborio mjesto u glavnom ždrijebu US Opena

Hina

Reuters

Reuters

Ždrijeb je "divu sa Šalate" u prvom kolu glavnog turnira za suparnika dodijelio petog nositelja i sedmog tenisača svijeta, 23-gpdišnjeg Rusa Andreja Rubljova, koji još nije proslavio šesti rođendan kad je Karlović 2003. prvi put zaigrao na US Openu.



NEW YORK Sa 42 i pol godine Ivo Karlović (ATP – 223.) je po 17. put u karijeri izborio mjesto u glavnom ždrijebu US Opena pobijedivši u posljednjem kolu kvalifikacija 32-godišnjeg Japanca Yuichija Sugitu sa 6-3, 7-6 (5) za jedan sat i 21 minutu.


Karloviću je to bila treća pobjeda u isto toliko dvoboja protiv japanskog tenisača, a do nje je stigao zabivši 25 asova.


Ždrijeb je “divu sa Šalate” u prvom kolu glavnog turnira za suparnika dodijelio petog nositelja i sedmog tenisača svijeta, 23-gpdišnjeg Rusa Andreja Rubljova, koji još nije proslavio šesti rođendan kad je Karlović 2003. prvi put zaigrao na US Openu.




Dvoboj protiv Sugite je započeo u 15.45 sati po lokalnom vremenu, ali je prekinut nakon samo tri gema pri vodstvu Karlovića 2-1, zbog nadolazećeg nevremena. Nastavak je upriličen više sati poslije, pod svjetlma reflektora, a Karlović ga je otvorio ‘breakom’, stekavši prednost 4-1.


No, Japanac je oduzeo servis hrvatskom veteranu u sedmom gemu i poveo 30-0 u sljedećem, da bi “dr. Ivo” nizom od četiri poena drugi put u setu došao do ‘breaka’, a gem poslije i do prvog seta.


U drugom setu je Karlović propustio dvije prilike za ‘break’, jednu u devetom, a drugu u 11. gemu, a Sugita nije imao priliku za oduzimanje servisa, tako da je odluka pala u ‘tie-breaku’. Hrvatski tenisač je poveo sa 5-2, ali je Japanac došao do 5-5. Karlović je svojim 25. asom izborio prvu meč-loptu i realizirao ju uspješnim izlaskom na mrežu i forhend volejom.


Tako se pridružio Marinu Čiliću, jedinom hrvatskom predstavniku u muškoj konkurenciji glavnog ždrijeba na posljednjem Grand Slam turniru u ovoj godini. Čilić za suparnika u prvom kolu ima 37-godišnjeg Nijemca Philippa Kohlschreibera.